Котлети з індички зазвичай готують для дитячого, дієтичного харчування й для ПП. М’ясо індички зовсім не містить жиру і саме по собі сухе. У цьому рецепті вам пропонується додати у фарш кабачок. Він зробить котлети м’якими, соковитими і добре збереже їх форму, так і котлет вийде більше. Додамо в котлети зелень і трохи спецій.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Філе індички – 250 гр.
- Кабачки – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля зелена – 2 шт.
- Кінза – 2 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Зіра – 1 щіпка
- М’ята свіжа – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати котлети з індички з кабачком, спочатку підготуйте всі зазначені для приготування котлет інгредієнти. Грудку індички помийте і обсушіть серветкою. Зелень промийте і дрібно наріжте.
Потім м’ясо наріжте на невеликі шматочки і покладіть в чашу блендера. Додайте до нього нарізаний на шматочки кабачок, нарізану зелень, зубок часнику і вбийте яйце. Чорний перець перетріть з допомогою ступки з дрібкою зіри і цю суміш пересипте до м’яса. Все посоліть за смаком.
Всі ці інгредієнти подрібніть до однорідного стану. Якщо фарш виходить трохи рідким, додайте ложку борошна і перемішайте.
Фарш для котлет з індички бажано охолодити в холодильнику, тому його дістаньте заздалегідь.
Добре розігрійте в сковороді олію. Мокрими руками сформуйте з фаршу невеликі котлетки і викладіть їх на розігріту сковорідку.
Обсмажте котлети на середньому вогні до золотистої скоринки з обох сторін, а потім тушкуйте під прикритою кришкою і на маленькому вогні протягом 7 хвилин.
Приготовані котлети з індички з кабачком перекладіть на порційні тарілки і подайте до столу з будь-яким гарніром або просто з шматочком хліба.
Приємного апетиту!
Кабачки з м'ясом на сковороді Кабачки на сковороді швидко і смачно Котлети з індички для дитини Котлети з філе індички ПП котлети з індички Страви з кабачків Страви з кабачків на сковороді