Апетитні і соковиті котлетки виходять, якщо готувати їх з кабачком і запікати в духовці. Страва чудово підходить для обіду або вечері, а також прекрасно поєднується з абсолютно будь-якими гарнірами.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курячий фарш – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Кабачки – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Манна крупа – 2 – 3 ст. л.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Сметана – 2 – 3 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати котлети з кабачками в духовці легко! Приготуйте фарш з курки і овочів. Для цього натріть на тертці кабачок і цибулю, додайте до курки. Потім додайте яйця і сіль з перцем, добре перемішайте і всипте манку. Ретельно вимісити фарш і залиште хвилин на двадцять, щоб пішла зайва рідина.
Сформуйте з фаршу невеликі котлетки однакового розміру, після чого злегка обсмажте в рослинному маслі на сковороді до золотистої скоринки.
Помістіть котлетки у форму для запікання, а потім покладіть на них кружечки помідора. З сметани, води і томатної пасти з зеленню зробіть соус і полити їм котлетки. Надішліть котлети на півгодини в духовку при температурі 170-180 градусів.
Готові соковиті золотисті котлетки подавайте до столу гарячими, з різними апетитними гарнірами.
Дієтичні страви з кабачків Кабачки з м'ясом Кабачки з часником в духовці Котлети Котлети з курячого фаршу Курячі котлети без яєць Курячі котлети з морквою