Якщо Ви любитель сиру, то рецепт рубаних курячих котлет з цим інгредієнтом Вам сподобається. Під час смаження молочний продукт розплавляється, роблячи м’ясне блюдо ще ніжніша, смачніша і рум’яніша. Такі котлетки готуються дуже просто і не заберуть багато часу і сил. Їх можна подати з будь-яким гарніром: тушкованими овочами, картопляним пюре, кашами або макаронами.

Порада: щоб птицю було зручніше різати, використовуйте заморожений продукт. Не варто перетворювати філе фарш, так як смак котлет буде вже не той.

Порада: в приготуванні можна використовувати як твердий, так і плавлений сир.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 2 зуб.
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Майонез – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати котлети з рубленого курячого філе з сиром. Готуємо курку. Промиваємо філе, просушуємо його з допомогою паперових рушників і нарізаємо на маленькі шматочки.

Беремо сир і пропускаємо його через тертку. Отриману стружку додаємо до курячих кубиків.

Розбиваємо в миску яйце.

Очищаємо від лушпиння зубчики часнику і ріпчасту цибулю. Дрібно нарізаємо ці два інгредієнти і відправляємо до основної маси.

Всипаємо вказану кількість борошна і добре перемішуємо основу для курячих котлет.

В самому кінці додаємо майонез і солимо за смаком. Знову заважаємо.

Розігріваємо сковороду, наливаємо в неї рослинне масло і викладаємо тісто допомогою столової ложки, як оладки. Щоб котлети добре просмажаться, вони повинні бути не дуже товстими. Готуємо на середньому вогні по 4 хвилини з кожного боку.

Смачні і красиві рубані котлети з курячого філе і сиру готові! Щоб блюдо вийшло не дуже жирним, викладіть його на паперовий рушник відразу після смаження. Приємного апетиту!

Котлети з курячого філе шматочками з майонезом Котлети з курячої грудки Курячі котлети для дітей Курячі котлети з борошном Курячі котлети з майонезом ПП січені котлети з курячої грудки Рублені котлети з курячої грудки з борошном