Якщо хочеться урізноманітнити меню, можна приготувати січені котлети з курячого стегна. Смак таких котлет відрізняється від звичайних курячих. У них більше соковитості і текстури, добре відчуваються м’ясні волокна. Фарш для котлет краще готувати заздалегідь, оскільки він стає набагато смачніше, якщо промаринується п’ять-шість годин. М’ясо просочується спеціями і набуває особливу соковитість. Готові котлети особливо смачні з різними соусами.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • стегно Куряче філе – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Суміш перців – 0.5 ч. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Крохмаль картопляний – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування рубаних котлет з курячого стегна? Відокремлюємо філе з курячого стегна. Знімаємо шкіру, кость видаляємо за допомогою ножа.

Отримане філе нарізаємо вручну ножем на дрібні шматочки. Важливо різати упоперек волокон, щоб готові котлети були більш ніжними.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, миємо, обсушуємо і нарізаємо на дрібні кубики.

Змішуємо рубаний фарш з подрібненим ріпчастою цибулею, яйцем, майонезом, сіллю і сумішшю перців.

Додаємо картопляний крохмаль і ретельно перемішуємо всі разом. Консистенція фаршу – досить рідка, чимось схожа на оладки.

Затягуємо харчовою плівкою посуд з приготовленої котлетної масою і ставимо його в холодильник для маринування на п’ять-шість годин.

Після закінчення зазначеного часу розігріваємо на сковороді олію і обсмажуємо не нього котлети. Фарш зручно набирати ложкою, вирівнюючи котлети до потрібної форми вже на сковороді.

Смажимо по п’ять-шість хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки, не закриваючи кришкою.

Готові котлети знімаємо зі сковороди і перекладаємо на блюдо. Подавати краще в гарячому вигляді зі свіжими овочами, соусами, картопляним пюре.

Приємного апетиту!

Курячі котлети Курячі котлети без борошна Курячі котлети без хліба Курячі котлети з майонезом Курячі котлети на сковороді