Вашій увазі представлений рецепт неймовірно красивого і неймовірно смачного краффина з родзинками. У чому ж його особливість? Відрізняється він способом формування і зовнішнім виглядом. Виходить випічка повітряної, м’якою, в міру солодким і з легкою цитрусовою ноткою. Смак краффина і його зовнішній вигляд зможуть підкорити будь-якого!
Інгредієнти: на 3 порції.
- Дріжджі швидкодіючі – 6 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Апельсиновий сік – 30 мл
- Масло вершкове – 40 гр.
- Ванільна есенція – 1 ч. л.
- Цедра апельсина – 1 ст. л.
- Цукрова пудра – для посипання
- Масло вершкове – 125 гр.
- Ізюм – 100 гр.
- Мускатний горіх – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування краффинов з родзинками? Молоко нагріваємо до теплого стану, потім вливаємо його в зручну ємність. Додаємо до нього дріжджі, цукровий пісок (10 г). Все перемішуємо, потім накриваємо ємність рушником і залишаємо на 10 хвилин. Цього часу достатньо, щоб дріжджі активізувалися.
У просіяне пшеничне борошно додаємо сіль. Після цього робимо по центру невелику лунку, куди вливаємо дріжджову суміш.
В окремій ємності змішуємо яйце, жовтки, залишився цукровий пісок. З допомогою виделки або віночка все ретельно перемішуємо.
Отриману яєчно-цукрову суміш вливаємо в ємність з борошном і опарою.
Далі в робочу ємність додаємо апельсиновий сік. Перемішуємо всі інгредієнти.
Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо його до інших компонентів. Сюди ж додаємо ванільну есенцію і цедру апельсина.
Після цього необхідно замісити тісто, щоб воно вийшло гладким, пружним і легко відходило від рук. Накриваємо готове тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 60 хвилин. За цей час тісто збільшиться приблизно вдвічі.
Через деякий час обминаємо тісто і ділимо його на 3 частини. З розмірами можна експериментувати – якісь робити більше, якісь менше.
з тіста Розкачуємо тонкий пласт. Змащуємо тісто розм’якшеним вершковим маслом, яке посипаємо мускатним горіхом.
Далі розподіляємо по тесту родзинки.
Звертаємо тісто з начинкою в рулет. Залишаємо заготовку в стороні, поки розкотимо інше тісто і також наповнимо його начинкою.
Потім розрізаємо рулет уздовж, але не до кінця. Після цього починаємо згортати тісто равликом.
Форми для випікання застеляємо пергаментом і поміщаємо в них краффины. Залишаємо на расстойку на 60 хвилин. За півгодини до завершення расстойки включаємо духовку розігріваємо її до температури 200 градусів. Відправляємо краффины випікатися в розігріту духовку на 10 хвилин, після цього зменшуємо температуру до 180 градусів, накриваємо випічку фольгою і випікаємо ще протягом 25 хвилин.
Готові краффины дістаємо з духовки, охолодити, потім виймаємо з форми, посипаємо цукровою пудрою і можна пригощатися!
Приємного вам чаювання!
Великодні паски як кекси Маленькі паски паски з горіхами Паски краффины великодні Страви на Великдень