Любителі домашньої кондитерки часто стикаються з ситуацією, коли хороші вершки з високим відсотком жирності в магазині знайти складно. А саме такі й потрібні, щоб домогтися густий і стійкої консистенції крему. Пропонуємо альтернативу жирних вершків: взяти доступні 10-відсоткові вершки і додати вершкове масло. Таким чином жирність і щільність вершків збільшується. Важливо добре охолодити отриману суміш і якісно збити її потужним міксером. Для вирівнювання поверхні тортів і виконання декорацій маса не підійде, оскільки недостатньо стійка, а ось для начинки і прошарування коржів згодиться ідеально.


Інгредієнти: на .

  • Вершки 10% – 300 мл
  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.

Процес приготування:

Як приготувати крем для торта з 10% вершків? Перед початком приготування крему тримаємо вершки в холодильнику.

Вершкове масло в зазначеній кількості кладемо в сотейник і ставимо на плиту.

На невеликому вогні при постійному помішуванні розтоплюємо масло до повністю рідкого стану. Потрібно зробити це максимально швидко, щоб рідке масло не занадто сильно нагрілося.

Після розтоплення залишаємо масло на якийсь час при кімнатній температурі, щоб воно охолонуло.

В остигле рідке масло вливаємо холодні вершки і додаємо цукрову пудру.

Гарненько змішуємо всі разом блендером протягом двадцяти-тридцяти секунд.

Отриману суміш прибираємо в холодильник і тримаємо там не менше тридцяти-сорока хвилин, щоб маса встигла охолонути і трохи ущільнитися за рахунок масла.

Після закінчення зазначеного часу миску з сумішшю дістаємо і починаємо працювати міксером. Стартуємо з низьких оборотів і швидко переходимо на високу швидкість. Збиваємо, поки крем не загусне. Важливо не перебити крем, щоб маса не розшарувалася. Орієнтовний час роботи міксером – чотири-п’ять хвилин.

Після завершення збивання крем готовий до використання. Якщо планується використання пізніше, то можна тримати масу в холодильнику пару годин. Таким кремом можна вкривати торти, тістечка, поміщати в якості соковитою начинки в різну випічку.

Приємного апетиту!

Вершковий крем для торта Крем для торта Крем для торта з вершків Масляний крем для торта