Щоб приготувати смачний і з правильною консистенцією крем з яєць, масла, молока, борошна і цукру, потрібно досконально знати рецептуру і тонкощі його приготування. Крем потрібно в процесі готування постійно перемішувати і витримати на вогні до загусання. Важливі також свіжі та якісні інгредієнти.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко коров’яче – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати крем для торта з яєць, молока, масла, борошна і цукру легко! У каструлю з товстим дном розбийте яйця, насипте потрібну кількість цукру і віночком суміш добре розітріть. Потім насипте просіяне на сито борошно і перемішайте з яєчною сумішшю до однорідного і без грудочок стану.

В отриману суміш налийте трохи підігріте молоко, додайте щіпку ваніліну і все ще раз ретельно розмішайте.

Каструлю з сумішшю поставте на самий маленький вогонь.

Постійно, поки суміш нагрівається, перемішуйте її віночком або лопаткою, щоб крем збирався з дна і не пригорів.

Як тільки на поверхні крему з’являться перші бульбашки, вимкніть вогонь. Важливо не довести крем до кипіння. Гарячий крем буде ще рідкуватим і придбає густу текстуру після охолодження.

Масло кімнатної температури наріжте на шматочки і перекладіть в гарячий крем і відразу перемішайте віночком, щоб воно розтануло і крем став однорідний.

Каструлю з приготованим кремом прикрийте шматочком харчової плівки і залиште на 1 годину для охолодження.

Остившім до кімнатної температури кремом можете змащувати коржі і формувати торт. Такий крем до 3 діб добре зберігається в холодильнику.

Смачною і вдалою випічки!

Білковий заварний крем для торта Вершковий крем для торта Заварний крем для бісквітного торта Заварний крем для торта Крем для торта Крем для торта з молока і масла Масляний крем для торта Торти