Щоб приготувати смачний і з правильною консистенцією крем з яєць, масла, молока, борошна і цукру, потрібно досконально знати рецептуру і тонкощі його приготування. Крем потрібно в процесі готування постійно перемішувати і витримати на вогні до загусання. Важливі також свіжі та якісні інгредієнти.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 2 склянки
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати крем для торта з яєць, молока, масла, борошна і цукру легко! У каструлю з товстим дном розбийте яйця, насипте потрібну кількість цукру і віночком суміш добре розітріть. Потім насипте просіяне на сито борошно і перемішайте з яєчною сумішшю до однорідного і без грудочок стану.
В отриману суміш налийте трохи підігріте молоко, додайте щіпку ваніліну і все ще раз ретельно розмішайте.
Каструлю з сумішшю поставте на самий маленький вогонь.
Постійно, поки суміш нагрівається, перемішуйте її віночком або лопаткою, щоб крем збирався з дна і не пригорів.
Як тільки на поверхні крему з’являться перші бульбашки, вимкніть вогонь. Важливо не довести крем до кипіння. Гарячий крем буде ще рідкуватим і придбає густу текстуру після охолодження.
Масло кімнатної температури наріжте на шматочки і перекладіть в гарячий крем і відразу перемішайте віночком, щоб воно розтануло і крем став однорідний.
Каструлю з приготованим кремом прикрийте шматочком харчової плівки і залиште на 1 годину для охолодження.
Остившім до кімнатної температури кремом можете змащувати коржі і формувати торт. Такий крем до 3 діб добре зберігається в холодильнику.
Смачною і вдалою випічки!
Білковий заварний крем для торта Вершковий крем для торта Заварний крем для бісквітного торта Заварний крем для торта Крем для торта Крем для торта з молока і масла Масляний крем для торта Торти