Для приготування такого тортика потрібно, за великим рахунком, лише печінку і цибулю. У готовому вигляді торт має дуже привабливий вигляд і створює враження складного страви. Він відмінно підійде в якості закуски на святковий стіл. Можна проявити фантазію і прикрасити за власним бажанням та згідно з будь-якого приводу.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Теляча печінка – 500 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Майонез – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Яйце – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – 100 мл
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування печінкового торта з телячої печінки. Печінку ретельно промиваємо, обсушуємо. Зрізаємо все прожилки і плівки. Нарізаємо великими довільними шматками.
Нарізану печінку подрібнюємо за допомогою заглибного блендера до стану рідкого однорідного пюре.
Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими півкільцями.
На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і висипаємо в нього лук. При постійному помішуванні обсмажуємо цибулю до легкого рум’янцю.
пюрированную печінка додаємо сіль за смаком, яйця, молоко і борошно. Замішуємо рідке тісто.
З приготованого тесту випікаємо млинці на сковорідці. Смажимо з обох боків до рум’яного кольору. Товщина млинців повинна бити п’ять-сім міліметрів. Складаємо готові печінкові млинці в стопку, щоб вони були м’якими і не підсихали.
Укладаємо перший млинець на плоске блюдо, змащуємо його майонезом. Зверху викладаємо підсмажену цибулю, рівномірно розподіляємо його по всьому периметру. Накриваємо другим млинцем. Таким чином прослаиваем всі печінкові млинці і намагаємося рівномірно розподілити цибульну начинку між шарами. Поверхня змащуємо майонезом і посипаємо подрібненою зеленню для прикраси. Даємо готовому торту постояти в холодильнику кілька годин, щоб просочитися. Перед подачею слід дістати торт і витримати півгодини при кімнатній температурі, щоб він трохи зігрівся – в такому вигляді він соковитіше.
Приємного апетиту!
Торти