Крем на основі яєць, молока, масла і борошна готується в основному для просочення коржів, обмазування стінок і декору торта. При правильному виконанні рецептури крем легкий і повітряний, а жидковатая текстура крему зробить коржі торта дуже м’якими. В якості стабілізатора додамо в крем трохи борошна і додамо ваніліном ароматні нотки. Кількість інгредієнтів в рецепті багато, адже торт не маленьке виріб.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Молоко коров’яче – 600 мл
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 250 гр.
- Ванілін – 1.5 гр.
Процес приготування:
Готувати крем для торта з яєць, молока, масла і цукру легко! У каструлю з товстим дном або антипригарним покриттям розбийте яйця, насипте до них потрібну кількість цукру і борошна, і з допомогою віночка добре збийте.
Потім налийте до збитим яйця, молоко. Все добре перемішайте.
Посуд з цієї яєчно-молочною сумішшю поставте на маленький вогонь.
Безперервно помішуючи віночком, потримайте суміш на вогні, поки вона не загусне і не з’являться на поверхні бульбашки, тільки не доводьте до кипіння. Це десь 2-3 хвилини.
Потім цю масу остудіть. Приготовлений крем ще буде рідким і потрібну текстуру набуде після охолодження. При охолодженні крем ложкою періодично перемішуйте, інакше утворюється на поверхні пінка.
В остиглу густу яєчно-молочну суміш насипте ванілін і перемішайте.
В повністю охолоджений крем покладіть розм’якшене при домашньої температурі і нарізане на шматочки вершкове масло.
крем Міксером збийте. Крем можете використовувати відразу або приберіть в холодильник.
Смачною і вдалою випічки!
Білковий заварний крем для торта Заварний крем для бісквітного торта Заварний крем для торта Заварний крем з молока для торта Класичний заварний крем для бісквітного торта Крем для торта з молока і масла Крем для торта з молока, борошна і яєць Крем для торта з молока, масла і цукру