Для любителів шоколаду та шоколадної випічки хочу запропонувати варіант крему для торта, приготованого на основі сметани і какао. Такий крем виходить з густою однорідною консистенцією і чудово тримає форму. Його можна використовувати не тільки в якості прошарку торта, але і для його прикраси, не боячись того, що прикраси втратять форму.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Сметана 10% – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Ванільний цукор – за смаком
- Яйце – 1 шт.
- Какао-порошок – 4 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати крем для торта зі сметани і какао. Необхідну кількість 10-відсоткової сметани викладіть в глибоку ємність, додайте необхідну кількість цукрового піску і ванільного цукру, а потім помістіть її на водяну баню, постійно помішуючи, доведіть до повного розчинення кристалів цукру-піску.
Потім додайте куряче яйце і борошно пшеничне в необхідній кількості.
Постійно помішуючи, готуйте крем до перших бульбашок.
Потім додайте необхідну кількість какао-порошку.
Ретельно перемішуючи ложкою, доведіть масу до загусання.
Готовий крем зі сметани і какао повністю остудіть при кімнатній температурі, а потім помістіть в холодильник приблизно на 30 хвилин для повного охолодження і стабілізації. Після чого охолоджений крем, приготований на основі сметани і какао, використовуйте для прошарку і прикраси улюблених тортів.
Приємного апетиту!
Крем для торта Сметанний крем для торта Торти Шоколадний крем для бісквітного торта