Крем шарлотт – приголомшливо смачна начинка для бісквітного торта. Ніжний, повітряний, з неймовірним ароматом, він добре просочує коржі і робить десерт вишуканий і неповторний!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Молоко коров’яче – 150 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове – 250 гр.
  • Ванілін – 0.5 ч. л.
  • Коньяк – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати крем Шарлотт для бісквітного торта легко! У невеликій каструлі змішуємо яйце і молоко.

Тепер додаємо в суміш цукровий пісок і розмішуємо.

Відправляємо суміш на вогонь і доводимо її до кипіння. При цьому не забуваємо помешиваться, щоб вона не пригоріла. Потім зменшуємо вогонь і продовжуємо варити 2-3 хв., щоб суміш стала однорідною і злегка загусла.


готову суміш Проціджують через ситечко.

Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно розм’якло і його можна було легко збити. Збиваємо масло на невеликих обертах з допомогою міксера.

Тепер поступово додаємо до нього яєчно-молочну масу і продовжуємо збивати до однорідності.

Додаємо коньяк і перемішуємо ложкою.

Тепер додаємо ванілін і знову все добре розмішуємо. Збиваємо крем в повітряну масу.

Приємного апетиту!

Білковий крем для прикраси торта Вершковий крем для торта Крем для бісквітного торта Крем для торта Крем для трояндочок для прикраси торта Крем Шарлотт для торта Масляний крем для торта