Крем шарлотт – дуже ніжний, оксамитовий і повітряний, з приголомшливим смаком і ароматом. Такий крем можна використовувати як для прикраси торта, так і для просочення коржів. Готувати його досить просто, з цим впорається навіть починаюча господиня!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 150 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Коньяк – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 200 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати крем Шарлотт для прикраси торта. У каструлі змішуємо яйце, молоко, цукровий пісок і ванільний цукор.
Ставимо каструлю на плиту і на помірному вогні доводимо суміш до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 2-3 хв. періодично помішуючи.
Вершкове масло витримуємо при кімнатній температурі, щоб воно було м’яким. Потім збиваємо його міксером.
З’єднуємо яєчну суміш, вершкове масло і коньяк. Знову все добре збиваємо з допомогою міксера на великих оборотах.
Приємного апетиту!
Вершковий крем для прикраси торта Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для торта Крем для торта з молока, яєць і цукру Крем Шарлотт для торта