Крем шарлотт – дуже ніжний, оксамитовий і повітряний, з приголомшливим смаком і ароматом. Такий крем можна використовувати як для прикраси торта, так і для просочення коржів. Готувати його досить просто, з цим впорається навіть починаюча господиня!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Коньяк – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 200 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати крем Шарлотт для прикраси торта. У каструлі змішуємо яйце, молоко, цукровий пісок і ванільний цукор.

Ставимо каструлю на плиту і на помірному вогні доводимо суміш до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 2-3 хв. періодично помішуючи.

Вершкове масло витримуємо при кімнатній температурі, щоб воно було м’яким. Потім збиваємо його міксером.

З’єднуємо яєчну суміш, вершкове масло і коньяк. Знову все добре збиваємо з допомогою міксера на великих оборотах.

Приємного апетиту!

Вершковий крем для прикраси торта Крем для вирівнювання і прикраси торта Крем для торта Крем для торта з молока, яєць і цукру Крем Шарлотт для торта