Пропоную приготувати крем на основі сметани і варення. Цей рецепт я дізналася від своєї бабусі. Крем виходить неймовірно ніжним, ароматним за рахунок варення, який хочеться просто так їсти ложкою. Таким кремом добре просочувати торти або прикрашати будь-яку іншу випічку.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Сметана 26% – 500 гр.
  • малинове Варення (без кісточок) – 150 гр.
  • Цукрова пудра – за бажанням
  • Загущувач для вершків – 1 шт.

Процес приготування:

Щоб приготувати крем зі сметани і варення для торта, необхідну кількість попередньо охолодженої свіжої жирної сметани хорошої якості викладіть в глибоку ємність.

Додайте пакетик згущувача для вершків.

Скориставшись міксером, добре збийте сметану до пишної густої консистенції, поступово збільшуючи швидкість міксера.

Коли сметанна маса досягне необхідної консистенції, введіть в неї необхідну кількість варення. Варення можна використовувати ягідне або фруктове. Я в цей раз використовувала малинове варення без кісточки. З варенням можна експериментувати і кожен раз ваш крем буде грати новими фарбами.

Скориставшись ложкою, гарненько перемішайте крем до однорідної консистенції. При необхідності додайте трохи цукрового піску або цукрової пудри.

Потім помістіть його в холодильник приблизно на 30 хвилин для того, щоб він остудився і стабілізувався.

Охолоджений крем зі сметани і варення використовуйте за призначенням. Я в цей раз використовувала сметанно-малиновий крем для того, щоб просочити маковий бісквіт.

Приємного чаювання!

Густий сметанний крем для торта Крем для торта Сметанний крем для торта Сметанний крем з цукровою пудрою для торта Торти