Круасани з готового бездріжджового тіста – це десерт для тих, кому не хочеться або зовсім немає часу, щоб приготувати смачну домашню випічку. Круасани випікаються без начинки, тільки змащуються жовтком з цукром, хоча можна начинити їх джемом, маком або з шоколадом. У вас буде недорогий варіант смачного сніданку для своєї сім’ї.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати круасани з готового листкового бездріжджового тіста легко! Заздалегідь розморожене бездріжджове тісто розкладіть на присипаної борошном робочій поверхні столу.

Качалкою розкачайте в пласт товщиною до 4 мм

Потім гострим ножем наріжте тісто на довгі трикутники.

Деко застеліть шматочком паперу для випічки.

Потім заготовки скрутіть в акуратні рулетики, згортаючи їх від підстави до гострого кута. За бажанням можете покласти в круасани будь-яку начинку.

Круасани трохи зігніть півмісяцем і викладіть на деко.

В чашці розітріть жовток з цукром.

Цієї сумішшю намажте круссаны.

Духовку розігрійте до 200°С. Випікайте круасани протягом 12-20 хвилин. Колір скоринки (рум’яність) залежить від часу випічки.

Спечені ледачі круасани з листкового бездріжджового тіста трохи остудіть, перекладіть на блюдо і подайте до сніданку зі згущеним молоком або свіжими ягодами.

Приємного чаювання!

Круасани