Круасани з готового бездріжджового тіста – це десерт для тих, кому не хочеться або зовсім немає часу, щоб приготувати смачну домашню випічку. Круасани випікаються без начинки, тільки змащуються жовтком з цукром, хоча можна начинити їх джемом, маком або з шоколадом. У вас буде недорогий варіант смачного сніданку для своєї сім’ї.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати круасани з готового листкового бездріжджового тіста легко! Заздалегідь розморожене бездріжджове тісто розкладіть на присипаної борошном робочій поверхні столу.
Качалкою розкачайте в пласт товщиною до 4 мм
Потім гострим ножем наріжте тісто на довгі трикутники.
Деко застеліть шматочком паперу для випічки.
Потім заготовки скрутіть в акуратні рулетики, згортаючи їх від підстави до гострого кута. За бажанням можете покласти в круасани будь-яку начинку.
Круасани трохи зігніть півмісяцем і викладіть на деко.
В чашці розітріть жовток з цукром.
Цієї сумішшю намажте круссаны.
Духовку розігрійте до 200°С. Випікайте круасани протягом 12-20 хвилин. Колір скоринки (рум’яність) залежить від часу випічки.
Спечені ледачі круасани з листкового бездріжджового тіста трохи остудіть, перекладіть на блюдо і подайте до сніданку зі згущеним молоком або свіжими ягодами.
Приємного чаювання!
Круасани