Круасани з листкового тіста з варенням будуть у вас простою і швидкою випічкою для домашнього чаювання. Тісто краще візьміть дріжджове, тоді вироби вийдуть пишними. Варення виберіть густе, з цілими ягодами, і злийте сироп, щоб не витікав при випічці. Варення можете замінити більш густим джемом.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Листкове тісто дріжджове або Листкове тісто бездріжджове – 1 пакет
  • Варення – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування круасанів з листкового дріжджового тіста з варенням. Спочатку підготуйте продукти для випічки круасанів. Набір їх дуже простий. Заздалегідь розморозьте листкове дріжджове тісто.

Робочу поверхню столу присипте борошном і розгорніть тісто. Потім розріжте тісто на поздовжні шматочки і їх качалкою розкачайте в листи завтовшки до 4 мм

Краю розкатаного тіста ножем обріжте, щоб було рівно і красиво. З обрізків теж можна зліпити круасан.

Листи тіста розрізати на прямокутники і потім – на трикутні заготовки. Розмір їх (маленькі чи більше) виберіть на свій смак.

На заготівлі варення розкладіть.

Потім сформуйте акуратні круасани, закріпивши пальцями тісто навколо варення. Сформовані круасани викладіть на застелений спеціальним папером деко.

В окремій чашці збийте яйце або тільки жовток і змастіть їм поверхню круасанів, що додасть випічці золотистий колір. Залиште вироби на деко на 15 хвилин для вистоювання.

розігрійте Духовку до 190°С і випікайте круасани з листкового дріжджового тіста з варенням протягом 25 хвилин. Спечений десерт трохи остудіть і можете подати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Круасани