Курячі крильця багато господині часто включають і в повсякденне і святкове меню. Простіше всього їх приготувати в духовці, адже їх не потрібно перевертати і стежити за процесом смаження. Крильця маринує кожна господиня за своїм рецептом. Тут вам пропонується замаринувати крильця в соєвому соусі, який додасть страві аромат сходу і насиченість смаку.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Курячі крильця – 1.5 кг
- Соєвий соус – 50 мл
- Каррі – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування крилець в соєвому соусі в духовці? Заздалегідь розморожені курячі крильця ретельно промийте під проточною водою і витріть насухо паперовим рушником. Розрізати крильця на шматочки не треба.
Підготовлені крильця помістіть в окрему глибоку посуд.
В чашку налийте вказане в рецепті кількість соєвого соусу, додайте до нього 2 столові ложки рослинної олії і каррі. Маринад ложкою перемішайте.
Потім маринад перелийте до крилець і рукою все перемішайте, щоб всі крильця були покриті маринадом рівномірно.
Посуд прикрийте кришкою і залиште їх на 50 хвилин (мінімум) для маринування.
Після закінчення часу маринування крильця рівним шаром викладіть на деко. Намазувати маслом деко не потрібно, адже воно міститься в маринаді.
Запікайте крильця в духовці, розігрітій до 200°С, протягом 1 години. За час випічки деко трохи струшуйте, щоб крильця до нього не прилипали.
За 10 хвилин до закінчення готування включіть в духовці режим «Гриль», або максимально збільшите температуру, щоб крильця вкрилися рум’яною скоринкою.
Приготовані крильця в соєвому соусі в духовці гарячими розкладайте в порційні тарілки і подавайте до столу з будь-яким гарніром і соусом.
Приємного апетиту!
Курка Курячі крильця Курячі крильця в соєвому соусі Курячі крильця в соєвому соусі в духовці Курячі крильця з хрусткою скоринкою на сковороді