Картоплю в тому чи іншому вигляді завжди присутні на наших столах. Щоб смачно і красиво приготувати і подати картоплю до свята, скористайтеся цим рецептом. Крильця разом з картоплею запікаються під майонезом і часником.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Картопля – 1,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 5 – 6 головок
- Часник – 3 – 4 головки
- Курячі крильця – 1,5 кг
- Майонез – 200 гр.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Почнемо готувати крильця з картоплею з майонезом і часником в духовці. Картоплю, часник і цибулю очистіть, помийте і наріжте тонкими кружечками.
Часник пропустіть через прес.
Картоплю змішайте з цибулею, сіллю, меленим перцем, половиною часнику і майонезу.
Деко змастіть рослинним маслом, викладіть суміш картоплі і цибулі.
Зверху розкладіть курячі крила, посипте їх сіллю і перцем.
Другу половину подрібненого часнику змішайте з майонезом.
Отриманою сумішшю змастіть курячі крила.
Запікайте картоплю і курячі крила в духовці при 180 градусах 1,5 години. Завдяки майонезно-чесночному соусу на курці утворюється чудова рум’яна кірочка.
Подавайте картоплю і крильця разом з домашніми маринованими огірками або квашеною капустою.
Приємного апетиту!
Курка Курячі крильця Курячі крильця з майонезом в духовці Курячі крильця з часником в духовці