Курчати, приготованого по-грузинськи, зазвичай називають курча тютюну. Походить ця назва від спеціальної сковороди «тапака», яка має важку гвинтову кришку. Ця кришка дозволяє смажити курчати в розпластаному вигляді.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Часник – 5 – 6 зуб.
- Курча – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лимон – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Готувати грузинський рецепт курчати тютюну просто! Курча помийте і обітріть паперовими рушниками. Розріжте тушку вздовж грудки і розкрийте її.
Курчати накрийте харчової плівкою і відбийте молоточком з двох сторін.
Часник очистіть, пропустіть через прес. Тушку курчати натріть зі всіх сторін часником, сіллю і перцем.
На сковороду влийте рослинне масло, покладіть тушку спинкою догори і встановіть на неї гніт.
Готуйте курчати на середньому вогні по 15-25 хвилин з кожного боку.
Готового курчати тютюну збризніть лимонним соком і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Курча тютюну Курча тютюну з часником на сковороді під пресом Курча тютюну класичний Курча тютюну по-грузинськи