Курчати, приготованого по-грузинськи, зазвичай називають курча тютюну. Походить ця назва від спеціальної сковороди «тапака», яка має важку гвинтову кришку. Ця кришка дозволяє смажити курчати в розпластаному вигляді.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Часник – 5 – 6 зуб.
  • Курча – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лимон – за смаком
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати грузинський рецепт курчати тютюну просто! Курча помийте і обітріть паперовими рушниками. Розріжте тушку вздовж грудки і розкрийте її.

Курчати накрийте харчової плівкою і відбийте молоточком з двох сторін.

Часник очистіть, пропустіть через прес. Тушку курчати натріть зі всіх сторін часником, сіллю і перцем.

На сковороду влийте рослинне масло, покладіть тушку спинкою догори і встановіть на неї гніт.

Готуйте курчати на середньому вогні по 15-25 хвилин з кожного боку.

Готового курчати тютюну збризніть лимонним соком і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Курча тютюну Курча тютюну з часником на сковороді під пресом Курча тютюну класичний Курча тютюну по-грузинськи