Пропонуємо приготувати курчати тютюну у фользі в духовці, тобто відійти від традиційного способу приготування. Такий варіант виходить більш дієтичним і вимагає менше клопоту. Частково загортаємо курчати у фольгу, щоб цінний сік не витікав, і курка вийшла максимально соковитою. Для того, щоб скоринка була рум’яною і з насиченим смаком, змащуємо тушку пряними соусами. Всі подробиці нижче в рецепті.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курка – 1 шт.
  • Аджика – 3 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Кріп – 5 гілок
  • Часник – 5 зуб.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Вода – 50 мл
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Готувати курчати тютюну у фользі в духовці легко! Рекомендується вибирати для запікання саме курчати або молоду курку вагою близько 600-700 грам. М’ясо в цьому випадку більш ніжне і в готовому вигляді воно виходить дійсно соковитим.

Тушку промиваємо, обсушуємо рушником і розрізаємо вздовж по грудині, не зачіпаючи спинки. Розкриваємо тушку в пласт шкірою вгору і відбиваємо кухонним молотком по місцях кісток і суглобів.

Посипаємо відбиту тушку сіллю і чорним меленим перцем. Руками втираємо спеції в поверхню шкіри і м’яса.

Готуємо соус для обмазування курки. В окремій ємності змішуємо аджику, сметану і гірчицю.

Отриманою масою обмазуємо курку з усіх боків. Залишаємо для маринування на півгодини при кімнатній температурі.

Форму для запікання застеляємо фольгою, формуючи високі бортики. Змащуємо поверхню фольги тонким шаром рослинного масла без запаху.

Викладаємо тушку спинкою вгору, фольгу злегка притискаємо до бічних сторін курки, щоб сік не витікав.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів і встановлюємо в неї форму з куркою на середній рівень. Запікаємо протягом п’ятдесяти-шістдесяти хвилин. Під час запікання періодично поливаємо поверхню тушки утворюється соком.

Поки курка запікається, готуємо ароматну зелень. Кріп промиваємо, обсушуємо і рубаємо ножем.

Часник очищаємо від лушпиння і дрібно нарізаємо.

Змішуємо подрібнену зелень, часник, лимонний сік, сіль за смаком і воду. Розтираємо до відносної однорідності.

За десять хвилин до готовності курчати тютюну отриманим зеленим соусом змащуємо поверхню птиці і продовжуємо запікати.

Готового курчати тютюну дістаємо з духовки, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Курча тютюну Курча тютюну в духовці Курча тютюну класичний Курча тютюну по-грузинськи