Прекрасне грузинське блюдо курча тютюну можна зробити ще смачніше. По-перше, приготуйте страву в духовці, так воно збереже більше корисних речовин. По-друге, додайте улюблені овочі і у вас вийде комплексне страва з гарніром.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Курча – 1 шт.
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Кабачки – 1 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Базилік сушений – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Готувати курча тютюну з овочами в духовці просто! Овочі помийте, очистіть і наріжте кубиками. Складіть овочі в миску, посоліть, поперчіть і перемішайте.
Курчати помийте, розріжте по грудці. Тушку розгорніть і відбийте молотком з обох сторін. Змастіть курчати спеціями і сіллю.
Форму для запікання змастіть рослинним маслом, викладіть в неї овочі.
На овочі викладіть курчати і накрийте форму фольгою. Поставте блюдо в духовку, розігріту до 190-200 градусів.
Запікайте блюдо під фольгою 30 хвилин, потім зніміть фольгу і готуйте страву ще 30-40 хвилин. Курча повинен як слід зарум’янитися.
Готову страву прикрасьте свежейте зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Кабачки для схуднення Кабачки з баклажанами Кабачки з картоплею в духовці Курча тютюну Курча тютюну класичний Страви з кабачків