Грузинська кухня подарувала нам величезну кількість яскравих і смачних страв. Наприклад, таке культова страва, як курча тютюну. По одному з варіантів рецептів блюдо запікається в духовці з ароматними східними спеціями до золотистої скоринки.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курча – 1 – 1.3 кг
  • Прованські трави – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – 100 гр.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Готувати курча тютюну в духовці з скоринкою легко! Курча добре промийте і обітріть паперовими рушниками. Розріжте його посередині грудки.

Накрийте курчати харчовою плівкою і відбийте кухонним молотком з одного боку, потім переверніть і зробіть теж саме з іншого боку.

Для маринаду змішайте гірчицю, подрібнений часник, суміш пряних трав, соняшникова олія, сіль і чорний перець.

Маринадом змастіть курчати зі всіх сторін і поставте його в холодильник на кілька годин.

Деко з високими бортиками змастіть соняшниковою олією, викладіть на нього курчати. Форму накрийте фольгою.

Запікайте курчати під фольгою в духовці при 180-190 градусах 35-40 хвилин. Потім зніміть фольгу і готуйте птаха ще 15-20 хвилин, за цей час на ній утворюється апетитна рум’яна кірочка. Подавайте курчати тютюну з соусом на свій вибір і свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Курча тютюну Курча тютюну в духовці Курча тютюну класичний Курча тютюну по-грузинськи