Авторські рецепти відрізняються особливою точністю у складі інгредієнтів і процесі приготування. І в той же час, така страва має свій унікальний смак. Не став винятком знаменитий курча тютюну, який ми пропонуємо приготувати за рецептом Сталика Ханкишиева.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курча – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Куркума – за смаком
  • Коріандр мелений – за смаком
  • Кориця – 1 щіпка
  • Кардамон – за смаком
  • Гвоздика – 1 щіпка
  • Імбир сушений – за смаком
  • Мускатний горіх – за смаком
  • Масло олію – для смаження
  • Кінза – 1 пучок

Процес приготування:

Почнемо готувати курчати тютюну за рецептом Сталика Ханкишиева на сковороді під пресом. Курку вимити і обсушити паперовими рушниками. Тушку розріжте по грудині і розправте, видалите ребра за допомогою кухонних ножиць.

Для маринування курчати часник очистіть і подрібніть, змішайте всі сухі спеції і сіль. Цією сумішшю змастіть тушку з усіх сторін.

Залиште курчати маринуватися на кілька годин.

Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло, викладіть курчати і встановіть зверху прес. Спочатку смажте на сильному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Потім зменшіть вогонь і готуйте ще по 15-20 хвилин з обох сторін.

Кінзу дрібно наріжте, викладіть її на плоску тарілку, зверху покладіть курчати тютюну і подавайте блюдо на стіл.

Приємного апетиту!

Курча тютюну Курча тютюну з часником на сковороді під пресом Курча тютюну класичний Курча тютюну на сковороді під пресом Курча тютюну по-грузинськи