Авторські рецепти відрізняються особливою точністю у складі інгредієнтів і процесі приготування. І в той же час, така страва має свій унікальний смак. Не став винятком знаменитий курча тютюну, який ми пропонуємо приготувати за рецептом Сталика Ханкишиева.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курча – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Куркума – за смаком
- Коріандр мелений – за смаком
- Кориця – 1 щіпка
- Кардамон – за смаком
- Гвоздика – 1 щіпка
- Імбир сушений – за смаком
- Мускатний горіх – за смаком
- Масло олію – для смаження
- Кінза – 1 пучок
Процес приготування:
Почнемо готувати курчати тютюну за рецептом Сталика Ханкишиева на сковороді під пресом. Курку вимити і обсушити паперовими рушниками. Тушку розріжте по грудині і розправте, видалите ребра за допомогою кухонних ножиць.
Для маринування курчати часник очистіть і подрібніть, змішайте всі сухі спеції і сіль. Цією сумішшю змастіть тушку з усіх сторін.
Залиште курчати маринуватися на кілька годин.
Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло, викладіть курчати і встановіть зверху прес. Спочатку смажте на сильному вогні по 2-3 хвилини з кожного боку. Потім зменшіть вогонь і готуйте ще по 15-20 хвилин з обох сторін.
Кінзу дрібно наріжте, викладіть її на плоску тарілку, зверху покладіть курчати тютюну і подавайте блюдо на стіл.
Приємного апетиту!
Курча тютюну Курча тютюну з часником на сковороді під пресом Курча тютюну класичний Курча тютюну на сковороді під пресом Курча тютюну по-грузинськи