Курник – традиційний пиріг російської кухні з начинкою з курячого або індичого м’яса. У старовину курник подавали на великі свята. Я пропоную скористатися чудовим рецептом і приготувати апетитні курники з куркою та картоплею. Домашня випічка виходить неймовірно смачною і ароматною.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Масло вершкове – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 125 мл
- Борошно пшеничне – 320 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Куряче філе – 200 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Яєчний жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Як приготувати курники пиріжки з куркою та картоплею? Приготуйте тісто. Охолоджене вершкове масло хорошої якості наріжте на невеликі шматочки, покладіть в ємність.
Після чого ємність через дрібне сито просіяти необхідну кількість пшеничного борошна, розітріть в крихту.
Потім влийте необхідну кількість охолодженого молока, розбийте куряче яйце, додайте сіль і ретельно перемішайте.
тісто добре вимісити, зберіть в кулю, помістіть в поліетиленовий пакет або оберніть харчовою плівкою і поставте його в холодильник приблизно на 30 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку. Куряче м’ясо – курячу грудку або філе курячого стегна, добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, а потім наріжте невеликими шматочками. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, а потім дрібно наріжте.
Картоплю добре вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, а потім наріжте тонкими скибочками. Картопля з’єднайте з курячим м’ясом і ріпчастою цибулею. Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте начинку.
Відпочиле тісто розкачайте качалкою в рівний коло товщиною приблизно 5-7 міліметрів. Кожен коло розділіть на чотири частини. У центр кожної частини тесту викладіть начинку.
Обережно защепніть краї тіста, щоб вийшли акуратні човники. Курячий жовток добре збовтайте, а потім змастіть отриманою масою курники зверху, скориставшись силіконової пензликом.
Деко застеліть папером для випічки. На відстані один від одного викладіть курники з куркою та картоплею. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте курники 30 хвилин. Готові курники подавайте на стіл до своїх улюблених гарячих напоїв.
Приємного чаювання!
Курник Курник в духовці Курник з куркою классический Курник з куркою та картоплею Курник з куркою та картоплею з пісочного тіста