Відмінний варіант гарячої закуски або легкої обіду. Курячу печінку з’єднуємо з засмажкою з цибулі і моркви, присмачую сметаною і спеціями і запікаємо в духовці. Таке блюдо можна подати з гарніром – круп’яних або овочевим, а також просто супроводити свіжим хлібом. При запіканні виділиться натуральний сік, який так і просить вмочити в себе хлібну скоринку. Страву, до того ж, низькокалорійне, що особливо сподобається прихильникам дієтичного харчування.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряча печінка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Сметана – 2 ст. л.
- Масло – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Коріандр – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати курячу печінку з цибулею і морквою в духовці, курячу печінку моєму в проточній воді, одночасно видаляючи прилеглі плівки і вирізаючи судини з прожилками. Після промивання поміщаємо субпродукт на друшляк і даємо стекти зайвій воді. Потім розігріваємо на плиті сковороду без додавання олії. Викладаємо на неї підготовлену печінку і вливаємо третину склянки води. Готуємо печінка три-чотири хвилини на середньому вогні, поки колір субпродукту не поміняється з темно-рожевого на світло-коричневий. Додаємо сіль, чорний мелений перець і мелений коріандр за смаком, перемішуємо і знімаємо з плити.
Моркву миємо, очищаємо, обсушуємо і тремо на крупній тертці.
Потім готуємо ріпчасту цибулю. Очищаємо його від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо маленькими кубиками.
В глибоку сковороду викладаємо вказану кількість вершкового масла і розтоплюємо його до рідкого стану. Висипаємо подрібнену цибулю і смажимо його до прозорості, не забуваючи помішувати. Потім додаємо терту моркву, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще три-чотири хвилини, поки овочі не стануть м’якими. В кінці додаємо сіль за смаком.
Форму для запікання застеляємо шаром фольги блискучою стороною вгору. Фольги потрібно взяти стільки, щоб можна було сформувати досить високі бортики. На фольгу викладаємо печінку, намагаємося розподілити її рівномірно по всій площі форми.
На печінку викладаємо сметану, розподіляємо її рівним шаром. Злегка присаливаем.
Завершальний шар – зажарка з цибулі і моркви. Духовку попередньо розігріваємо до 190 градусів. Ставимо форму з печінкою вже в гарячу духовку на середній рівень. Запікаємо протягом п’ятнадцяти хвилин.
Дістаємо форму з печінкою з духовки і розкладаємо по порційних тарілках, поки вона гаряча. Подаємо до столу з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!
Куряча печінка Куряча печінка з морквою і цибулею Куряча печінка з цибулею в духовці Куряча печінка з цибулею і морквою в духовці