Курячі котлети хороші як в гарячому, так і в холодному вигляді, завдяки тому, що м’ясо курки не жирне. Щоб надати страві оригінальності, додайте трохи грибів і запечіть котлети в духовці. Давно знайомі січені котлети з курки здивують вас своїм смаком.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 0,5 кг
- Гриби – 8 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Петрушка – за смаком
- Сир – 150 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування курячих котлет з грибами в духовці? Гриби помийте, почистіть і натріть на середній терці. Цибулю очистіть від лушпиння, обполосніть водою і дрібно наріжте. Обсмажте цибулю і гриби на соняшниковій олії 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
Куряче філе обмийте і наріжте дуже дрібними кубиками, приправте його і перемішайте.
Зелень помийте, порубаєте ножем і додайте до м’яса. Часник очистіть, пропустіть через прес і додайте в миску.
Сир натріть на тертці. Додайте до м’яса сир і засмажку з грибів і цибулі.
Розбийте в миску яйця, всипте борошно і додайте майонез і сметану. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.
Деко застелити пекарської папером. За допомогою столової ложки сформуйте невеликі котлети і викладіть їх на деко.
Запікайте котлети при 200 градусах в духовці 20-25 хвилин. Подавайте котлети гарячими, відразу після приготування.
Приємного апетиту!
Дієтичне курячі котлети в духовці Котлети з курячого філе Котлети з курячого філе шматочками з майонезом Курячі котлети без борошна Курячі котлети без цибулі Курячі котлети в духовці Курячі котлети з сиром і зеленню ПП котлети з курячої грудки