Курячі котлети хороші як в гарячому, так і в холодному вигляді, завдяки тому, що м’ясо курки не жирне. Щоб надати страві оригінальності, додайте трохи грибів і запечіть котлети в духовці. Давно знайомі січені котлети з курки здивують вас своїм смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 0,5 кг
  • Гриби – 8 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Петрушка – за смаком
  • Сир – 150 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування курячих котлет з грибами в духовці? Гриби помийте, почистіть і натріть на середній терці. Цибулю очистіть від лушпиння, обполосніть водою і дрібно наріжте. Обсмажте цибулю і гриби на соняшниковій олії 5-7 хвилин, постійно помішуючи.

Куряче філе обмийте і наріжте дуже дрібними кубиками, приправте його і перемішайте.

Зелень помийте, порубаєте ножем і додайте до м’яса. Часник очистіть, пропустіть через прес і додайте в миску.

Сир натріть на тертці. Додайте до м’яса сир і засмажку з грибів і цибулі.

Розбийте в миску яйця, всипте борошно і додайте майонез і сметану. Всі інгредієнти ретельно перемішайте.

Деко застелити пекарської папером. За допомогою столової ложки сформуйте невеликі котлети і викладіть їх на деко.

Запікайте котлети при 200 градусах в духовці 20-25 хвилин. Подавайте котлети гарячими, відразу після приготування.

Приємного апетиту!

Дієтичне курячі котлети в духовці Котлети з курячого філе Котлети з курячого філе шматочками з майонезом Курячі котлети без борошна Курячі котлети без цибулі Курячі котлети в духовці Курячі котлети з сиром і зеленню ПП котлети з курячої грудки