Курячі котлети з вівсяними пластівцями в духовці простий смачний і сподобається вашим домочадцям! Як відомо, смажену їжу не рекомендується вживати часто. В тому числі, і улюблені котлети. У апетитної рум’яної скоринки, на жаль, формуються канцерогени, і, в цілому, приготовані на сковорідці з великою кількістю масла страви важкі для травлення. В даному випадку є чудова альтернатива – запікання в духовці. Масло при цьому можна не використовувати взагалі, і засмаженою шкідливої скоринки не вийде. Важливо не пересушити вироби: як тільки м’якоть пропечеться, а поверхня злегка зарум’яниться, котлети пора діставати їх духовки.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курячий фарш – 500 гр.
  • Вівсяні пластівці – 50 гр.
  • Молоко коров’яче – 0.66 ст.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати курячі котлети з вівсяними пластівцями в духовці легко!Для приготування котлет вівсяні пластівці краще використовувати ті, що швидкого приготування. Вони тонше і ніжніше, для повної готовності їм не потрібно багато часу, а для замочування їм вистачить десяти-п’ятнадцяти хвилин. Якщо все ж у хід ідуть щільні пластівці тривалого варіння, то їх потрібно замочувати молоком попередньо за два-три години до приготування котлет. У цьому випадку вони встигнуть досить розм’якшитися і ввібрати багато рідини, і готові котлети не вийдуть сухими.

Отже, пластівці поміщаємо в миску і заливаємо теплим молоком. Перемішуємо і залишаємо на потрібний час, щоб рідина повністю вбралася.

Після вбирання можна пробити вівсянку заглибним блендером: так вівсяні пластівці зовсім не будуть відчуватися в готових котлетах, якщо це важливо.

Курячий фарш кладемо в миску, додаємо до нього підготовлену вівсяну масу і яйце.

Ріпчасту цибулю і зубки часнику очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками і висипаємо їх до фаршу.

Часник пропускаємо через прес і також кладемо в миску до основної маси.

Слідом додаємо сир твердий, попередньо натертий на дрібній тертці.

Присмачую фарш сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Не забуваємо, що доданий твердий сир також містить сіль.

Ретельно вимішуємо котлетну масу руками або за допомогою ложки. Фарш виходить густий, добре тримає форму при ліпленні.

Руки змочують холодною водою, щоб уникнути прилипання фаршу. Формуємо котлети невеликого розміру, обкатуючи їх в долонях для отримання гладкої поверхні.

Деко застеляємо промасленим пергаментом. Поміщаємо на нього підготовлені сирі котлети.

Духовку розігріваємо до температури 200 градусів і встановлюємо деко на середній рівень уже гарячої духовки. Запікаємо котлети протягом п’ятнадцяти хвилин.

Потім доливаємо в деко трохи гарячої води. Кількість рідини повинна бути такою, щоб покрити дно шаром в один сантиметр. Знижуємо Температуру духовки до 170 градусів і продовжуємо готувати котлети ще п’ятнадцять хвилин: частина води повинна вбратися і випаруватися.

Готові котлети дістаємо з духовки, перекладаємо на блюдо і відразу подаємо до столу, поки вони гарячі. Додатково до таких котлет можна подати томатний соус і салат зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Дієтичне курячі котлети Курячі котлети з сиром Курячі котлети з сиром в духовці Ніжні курячі котлети ПП курячі котлети в духовці