Курячі відбивні в клярі з майонезом виходять дуже соковитими, ніжними і пікантними. Паприка, каррі і чорний мелений перець також додають свою дещицю гостроти і аромату. Такі відбивні добре поєднуються з нейтральним смаком картопляним пюре і хрустким салатом зі свіжих овочів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 2 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Каррі – 0.5 ч. л.
- Паприка – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати курячі відбивні в клярі з майонезом? Куряче філе обсушуємо з допомогою паперового рушника і нарізаємо тонкими пластинами. Видимі прожилки необхідно зрізати. Укладаємо пластини на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молоточком з обох сторін.
Поверх відбитих шматочків філе висипаємо каррі, паприку, сіль і чорний мелений перець. Руками розподіляємо спеції за всіма отбивным і втираємо їх долонями.
Кожну відбивну трохи змащуємо майонезом (використовуємо не більше 1 ст. л. майонезу) і відправляємо в холодильник на півгодини промаринуватися.
Поки відбивні маринуються, займемося приготуванням кляру. У неглибокій мисці змішуємо яйце, залишився майонез, борошно, сіль і невелика кількість чорного меленого перцю. Все добре перемішуємо виделкою або вінчиком до повної однорідності.
Куряче філе вмочаємо в отриманий кляр з обох сторін.
Сковороду з рослинним маслом ставимо на плиту і розігріваємо до гарячого стану. Викладаємо в сковорідку відбивні в клярі на відстані один від одного, щоб вони не склеїлися. Смажимо протягом двох-трьох хвилин на середньо-високій температурі і за допомогою тонкої лопаточки перевертаємо на інший бік. Продовжуємо смажити ще дві-три хвилини.
Готові відбивні викладаємо на порційні тарілки і подаємо в гарячому стані.
Приємного апетиту!
Відбивні Відбивні з курячого філе Відбивні з курячого філе в клярі з яєць і борошна Відбивні з курячого філе на сковороді Кляр для відбивних з курячого філе