Таке нескладне в приготуванні страва, як курячі відбивні з грибами, посмажені на сковороді, однаково відмінно годиться як буденного обіду або вечері, так і до святкового столу. Знання ніяких особливих кулінарних тонкощів страва не вимагає, просто підсмажте курячі відбивні з грудки за нашим рецептом, і у вас все вийде!


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Куряче філе – 600 гр.
  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Майонез або Сметана або Кефір – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати курячі відбивні з грибами на сковорідці. Курячу грудку обмийте, обсушити, наріжте на невеликі шматочки поперек волокон. Товщина їх не повинна перевищувати 1,5-2 див.

Викладіть курятину на дошку, накрийте харчовою плівкою і відбийте шматочки з двох сторін, але не надто ретельно, щоб м’ясо не віддала всі свої соки, інакше при жарінні воно обов’язково висохне.

Замаринуйте відбивні в майонезі (його можна замінити на сметану або кефір). Підсоліть і поперчіть їх за смаком, накрийте кришкою і дайте промаринуватися за 30 хвилин.

Цибулину дрібно наріжте, можна – півкільцями або кубиками. Цибулю і печериці, також нарізані, викладіть на сковороду.

3-4 хвилини обсмажте гриби з цибулею, але не пересушите, помішуйте під час смаження.

До рум’яності обсмажте курячі відбивні на одній з одного боку під кришкою.

Обсмажені шматочки переверніть на іншу сторону, викладіть зверху гриби з цибулею і смажте всі разом ще близько 5-7 хвилин під кришкою.

Тертий сир викладіть на відбивні, накрийте сковороду кришкою і почекайте хвилину-дві, поки сир розплавиться.

Їжте курячі відбивні гарячими з гарніром зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Відбивні Відбивні з курячого філе в сирному клярі Відбивні з курячого філе на сковороді Кляр для відбивних з курячого філе Курячі відбивні Курячі відбивні на сковороді