Таке нескладне в приготуванні страва, як курячі відбивні з грибами, посмажені на сковороді, однаково відмінно годиться як буденного обіду або вечері, так і до святкового столу. Знання ніяких особливих кулінарних тонкощів страва не вимагає, просто підсмажте курячі відбивні з грудки за нашим рецептом, і у вас все вийде!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Куряче філе – 600 гр.
- Печериці свіжі – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Майонез або Сметана або Кефір – 2 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати курячі відбивні з грибами на сковорідці. Курячу грудку обмийте, обсушити, наріжте на невеликі шматочки поперек волокон. Товщина їх не повинна перевищувати 1,5-2 див.
Викладіть курятину на дошку, накрийте харчовою плівкою і відбийте шматочки з двох сторін, але не надто ретельно, щоб м’ясо не віддала всі свої соки, інакше при жарінні воно обов’язково висохне.
Замаринуйте відбивні в майонезі (його можна замінити на сметану або кефір). Підсоліть і поперчіть їх за смаком, накрийте кришкою і дайте промаринуватися за 30 хвилин.
Цибулину дрібно наріжте, можна – півкільцями або кубиками. Цибулю і печериці, також нарізані, викладіть на сковороду.
3-4 хвилини обсмажте гриби з цибулею, але не пересушите, помішуйте під час смаження.
До рум’яності обсмажте курячі відбивні на одній з одного боку під кришкою.
Обсмажені шматочки переверніть на іншу сторону, викладіть зверху гриби з цибулею і смажте всі разом ще близько 5-7 хвилин під кришкою.
Тертий сир викладіть на відбивні, накрийте сковороду кришкою і почекайте хвилину-дві, поки сир розплавиться.
Їжте курячі відбивні гарячими з гарніром зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!
Відбивні Відбивні з курячого філе в сирному клярі Відбивні з курячого філе на сковороді Кляр для відбивних з курячого філе Курячі відбивні Курячі відбивні на сковороді