Курячі відбивні в картопляному клярі – чудовий варіант ситного страви для сімейного торжества. Відбивні виходять ніжними, смачними і не заберуть багато часу. Страва хоч і готується із звичайних інгредієнтів, виходить святковим і гарним. Такі відбивні зручно брати з собою на обід.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло олію – для смаження

Процес приготування:

Щоб приготувати курячі відбивні в картопляному клярі, куряче філе добре промийте, просушіть паперовими рушниками. Розріжте вздовж на шматочки. М’ясо накрийте харчовою плівкою і злегка, щоб не порвати курячі шматочки, відбийте кухонним молотком.

Картоплю великого розміру помийте і очистіть від шкірки, натріть на крупній тертці. Перекладіть в невелику ємність, посоліть. Перемішайте і залиште на кілька хвилин. Відіжміть картоплю і злийте утворилася рідина, додайте чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте.

Свіжий кріп добре промийте, дайте обсохнути, дрібно нарубаєте і відправте до картоплі. Можна використовувати і сухий кріп. Додайте борошно пшеничне і розбийте куряче яйце. Добре перемішайте тісто.

Відбите куряче м’ясо посоліть і поперчіть з двох сторін. Добре розігрійте сковороду. Налийте невелику кількість соняшникової олії. На одну сторону курячого філе викладіть картопляний кляр і цією стороною покладіть на розігріту сковороду. Зверху розподіліть залишився кляр. Обсмажте відбивні з двох боків, з кожного боку за 15 хвилин.

Готові відбивні подавайте порційно зі свіжими овочами.

Приємного апетиту!

Відбивні з курячого філе в клярі з яєць і борошна Кляр для відбивних з курячого філе Курячі відбивні Курячі відбивні в клярі на сковороді Курячі відбивні на сковороді