Гарячий соковитий шніцель з курки відмінно підходить як для сімейного обіду, так і для святкової подачі. Хрустка щільна паніровка зберігає соковитість м’яса і вдало підкреслює його ніжний смак. Кращим гарніром для ситних шніцелів є свіжі овочі: вони відмінно поєднуються з ними, сприяють кращому травленню і допомагають уникнути відчуття тяжкості після щільного обіду.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Сухарі панірувальні – 1,5 склянки
- Молоко коров’яче – 50 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Куряче філе обсушуємо паперовими рушниками, зрізаємо все зайві плівки. Філе розрізаємо на пластини товщиною приблизно в один сантиметр. Викладаємо підготовлені шматочки на дошку, накриваємо харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молоточком з обох сторін. Не варто відбивати пластиты до прозорості, досить злегка розбити волокна м’яса, щоб зробити його м’якшим. Нічим приправляти відбите філе не потрібно. При необхідності розрізаємо відбиті пластини на частини поменше, щоб зручніше було потім їх смажити і подавати порційно.
В неглибокій мисці готуємо льєзон. Для цього змішуємо яйця з сіллю, чорним меленим перцем і молоком. За допомогою віночка або вилки досягаємо повної однорідності суміші. В іншу плоску тарілку висипаємо панірувальні сухарі, в третю – поміщаємо борошно.
Відбиті пластини філе обвалюємо спочатку в борошні з обох сторін, потім занурюємо в яєчний льєзон. Повторюємо цю послідовність ще раз, після чого обвалюють у панірувальних сухарях. Пальцями злегка притискаємо всі верстви панірування до філе. На широкій сковороді розігріваємо таку кількість рослинної олії, щоб покрити дно шаром в півсантиметра. У кипляче масло кладемо підготовлені шніцелі. Не варто класти їх дуже щільно один до одного, оскільки так вони деформуються.
Обсмажуємо шніцелі без кришки при середньо-високій температурі плити з обох сторін. Час смаження з кожного боку – дві-три хвилини. На поверхні повинна з’явитися красива рум’яна кірочка. Готові шніцелі знімаємо зі сковороди і перекладаємо ненадовго на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишку олії. Потім складаємо шніцелі на блюдо і відразу подаємо на стіл, поки вони гарячі.
Приємного апетиту!
Котлети Котлети з курячого філе на сковороді Курячі котлети без цибулі Курячі котлети в паніровці Курячі котлети в панірувальних сухарях Курячі котлети з борошном