Квас з березового соку можна заготовити на зиму. На першому етапі приготування запускаємо процес бродіння в теплі і досягаємо бажаної різкості і смаку квасу. Після цього розливаємо готовий квас за стерильною тарі, закорковуємо і прибираємо вже в холодне темне місце – льох або холодильник.
Інгредієнти: на 10 л.
- Сік березовий – 10 л.
- Цукор-пісок – 400 гр.
- Лимонна кислота – 5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 12 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати квас з березового соку на зиму? Березовий сік проціджуємо в глибоку ємність через складену в два-три шаруючи марлю.
В сік додаємо цукровий пісок, лимонну кислоту і сухі дріжджі. Перемішуємо.
Залишаємо сік при кімнатній температурі на чотири-п’ять днів. Ближче до кінця цього терміну пробуємо квас на смак і оцінюємо ступінь готовності. Коли смак буде влаштовувати, можна переходити до наступного етапу.
Банки моєму, стерилізуємо будь-яким доступним способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само чинимо і з кришками.
розливаємо В банки готовий квас і закручуємо кришками. Прибираємо квас на зберігання в холодне темне місце.
Смачного!