Квас з березового соку можна заготовити на зиму. На першому етапі приготування запускаємо процес бродіння в теплі і досягаємо бажаної різкості і смаку квасу. Після цього розливаємо готовий квас за стерильною тарі, закорковуємо і прибираємо вже в холодне темне місце – льох або холодильник.


Інгредієнти: на 10 л.

  • Сік березовий – 10 л.
  • Цукор-пісок – 400 гр.
  • Лимонна кислота – 5 ч. л.
  • Сухі дріжджі – 12 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати квас з березового соку на зиму? Березовий сік проціджуємо в глибоку ємність через складену в два-три шаруючи марлю.

В сік додаємо цукровий пісок, лимонну кислоту і сухі дріжджі. Перемішуємо.

Залишаємо сік при кімнатній температурі на чотири-п’ять днів. Ближче до кінця цього терміну пробуємо квас на смак і оцінюємо ступінь готовності. Коли смак буде влаштовувати, можна переходити до наступного етапу.

Банки моєму, стерилізуємо будь-яким доступним способом. Після цього добре просушуємо тару. Так само чинимо і з кришками.

розливаємо В банки готовий квас і закручуємо кришками. Прибираємо квас на зберігання в холодне темне місце.

Смачного!

Березовий сік на 3-х літрову банку з лимонною кислотою на зиму Березовий сік на зиму Квас в домашніх умовах Квас з березового соку з лимоном Квас з березового соку у банках Квас на дріжджах Напої