Є дуже простий рецепт приготування березового квасу з сушеними яблуками: сік налити в бочку, насипати сухі яблука, бочку закупорити, помістити на льодовик і через 3 місяці квас буде готовий. Але цим рецептом можуть скористатися в даний час небагато. Готуємо квас в пластикових пляшках і традиційні дріжджі і сік замінюємо яблучної сушкою з родзинками. Приготувати такий квас можна в будь-який час з консервованого соку, тільки домашнього.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Сік березовий – 3 л
  • Сушені яблука – 200 гр.
  • Ізюм – 300 гр.
  • Чорнослив – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Рецепт квасу з березового соку з яблучними сушками простий у приготуванні! Свіжий березовий сік спочатку процідіть через марлю, щоб очистити його від дрібного сміття. Потім сік розлийте через лійку в чисті пластикові 1,5-літрові пляшки, не заповнюючи їх до самого верху.

Потім через лійку, щоб не розсипати, насипте до соку по 2 ложки цукру на кожну пляшку.

Ізюм, бажано темний, трохи промийте і перекладіть в пляшки із соком.

Потім помістіть в пляшки шматочки яблучної сушіння.

Додайте до соку з 2 чорносливу, щоб він надав квасу більш насичений смак і колір.

Пляшки закрутіть пробками і кілька разів струсніть, щоб цукор повністю розчинився. Потім пробки прочиніть і пляшки трохи стисніть для видалення повітря. Потім знову їх щільно закупорьте.

Пляшки з квасом горизонтально укладіть в будь тепле місце на 4 дні. За цей час і в результаті бродіння березовий сік стане смачним квасом з яблучними сушками. Перекладіть пляшки з квасом в холодильник і перед питтям його процідіть на ситечко.

Пийте з задоволенням!

Березовий сік з сухофруктами Квас в домашніх умовах Квас з березового соку Квас з березового соку в пляшках Квас з березового соку з родзинками і цукром Квас з березового соку з сушеними яблуками