Домашній квас – це не тільки приємний освіжаючий напій, але і ідеальна основа для справжньої окрошки. Спробуйте квас з цикорію без використання дріжджів.
Інгредієнти: на 4 л.
- Вода – 3 л
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Цикорій – 3 ст. л.
- Родзинки – 1 жменя
- Для закваски: –
- Житній хліб – 5 скибочок
- Вода кип’ячена – 1 л
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування квасу з цикорію без дріжджів смачний! Заздалегідь треба приготувати закваску. У скляному або емальованому посуді хліб заливаємо водою і додаємо дві ложки цукру.
Наполягаємо закваску два дні в теплому місці. Після чого проціджуємо, з’єднуємо з холодною кип’яченою водою.
Сюди ж додаємо цукор, родзинки і попередньо залитий теплою водою цикорій. Залишаємо ще на один день.
Після того, як квас буде готовий, його знову проціджуємо і охолоджуємо. Можна пробувати домашній напій!
Квас в домашніх умовах Квас з цикорію Квас з чорного хліба Хлібний квас Хлібний квас з родзинками