Квас з цикорію дуже простий у приготуванні в домашніх умовах. За смаком він нагадує напій з бочки, який часто можна було зустріти на вулицях радянських міст, однак позбавлений пшеничних ноток, характерних для хлібного квасу.
Інгредієнти: на 3 л.
- Цикорій – 1,5 ст. л.
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Вода – 3 л
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 5 – 7 гр.
Процес приготування:
Як почати готувати квас з цикорію на 3 літри? Влийте воду в каструлю, додайте цукор, лимонну кислоту, цикорій і доведіть суміш до кипіння. Охолодіть рідину до 33-35 градусів.
Всипте в заготовку дріжджі розмішайте і залишіть у теплому місці на 4 години.
Після закінчення покладеного часу процідіть квас і перелийте його в зручну ємність для зберігання, помістіть напій в холодильник, щоб він остудився.
В спекотний літній день порадуйте своїх близьких ядерним прохолодним квасом.
Приємного апетиту!
Квас в домашніх умовах Квас з цикорію Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах