чи Пробували ви коли-небудь приготувати квас своїми руками? Хочемо вам запропонувати перевірений нами рецепт приготування. Смачний і корисний напій на основі зерен вівса з додаванням меду і дріжджів відмінно втамовує спрагу, є гарною альтернативою магазинного. Давайте приступимо до приготування!
Інгредієнти: на 3 л.
- Овес – 400 гр.
- Сухі дріжджі – 30 гр.
- Мед – 100 гр.
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Готувати квас з вівса з дріжджами легко! Для приготування квасу ми будемо використовувати зерна вівса. Промиваємо під проточною водою і подрібнюємо в блендері.
кашку викладаємо в емальований каструлю, заливаємо гарячою водою і відправляємо в духовку, розігріту до 150 градусів на 2 години.
Після закінчення часу виймаємо ємність з духовки, залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження рідини, потім квас додаємо мед і сухі дріжджі. Добре перемішуємо і залишаємо в теплому місці настоюватися протягом 3 діб.
Готовий квас проціджують, наливаємо в глечик і подаємо на стіл.
Вівсяний квас Квас в домашніх умовах Квас на дріжджах