Такий квас буде готовий через на 3 день після початку готування. Родзинки додасть більш насичений і приємний трохи різкуватий смак квасу.
Інгредієнти: на 3 л.
- Житній хліб – 5 скибочок
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Родзинки – 1 жменя
- Вода – 3 л.
- Сухі дріжджі – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Рецепт приготування квасу житнього хліба смачний! Хліб наріжте невеликими кубиками, викладіть на деко і підсушіть в духовці, періодично перемішуючи його.
В каструлю перекладіть утворені сухарі, всипте 2 ложки цукру і вимитий родзинки. Влийте кип’ячену теплу воду і залиште в теплі на 2 години.
всипте Дріжджі в піалу, додати 1 ложку цукру, залийте половиною склянки теплої води і залиште на 10 хвилин.
Влийте дріжджову заготовку в каструлю з хлібом, перемішайте і поставте в теплі на добу. Процідіть напій через марлю, розлийте його по пляшках, закупорьте і поставте в холодильник на наступну добу. При бажанні, можна використовувати частину макухи, як закваску, для наступної порції квасу, якщо додати в нього всі інгредієнти крім дріжджів.
Приємного апетиту!
Квас з чорного хліба Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах Хлібний квас з дріжджами Хлібний квас з родзинками Хлібний квас на 3 літри Хлібний квас на сухих дріжджах