Кисіль – це традиційний напій східнослов’янської кухні, а для багатьох – улюблений напій дитинства. Густий і в’язкий, він дуже корисний для шлунку і травлення. А завдяки ревеню в ньому також безліч вітамін групи C і B, калію і магнію. Готувати його дуже просто, і можна насолоджуватися чудовим смаком!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Ревінь – 500 гр.
- Вода – 1 л
- Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування киселю з ревеню? Ревінь добре промиваємо водою і розрізаємо на шматочки в 1-2 см. Дуже товсті стебла також розрізаємо вздовж на 2 частини.
Відправляємо їх в каструлю, засипаємо цукром і заливаємо воду. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Знімаємо з вогню.
Воду зливаємо в миску, а ревінь подрібнюємо в блендері.
В цукрову воду додаємо крохмаль і розмішуємо. Переливаємо його в каструлю, змішати з пюре з ревеню і варимо 1-2 хв.
Готово! Приємного апетиту!
Страви з ревеню