Для того, щоб лагман отримайвся справді смачним, баранину рекомендуємо вибирати молоду – волокна при гасінні добре розм’якшуються, м’ясо буде ніжним. Не обходьте увагою спеції – саме вони створюють потрібний аромат і характерну гостроту. Ну і, звичайно, домашня витягнута локшина – ніякі спагетті її не замінять. Навіть спеціальна покупна локшина не дасть тієї насиченості і текстури, яку має рукотворний варіант.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кінза – 1 пучок
  • Кайенский перець – 1 гр.
  • Паприка мелена – 1 гр.
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зіра – 0.5 ст. л.
  • Бадьян – 1 зірка
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Вода – 120 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль (для тіста) – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне (для тіста) – 200 мл

Процес приготування:

Рецепт лагмана з баранини по-узбецьки простий у приготуванні! Для початку готуємо баранину. Промиваємо її, обсушуємо і нарізаємо впоперек волокон на невеликі шматочки.

Ріпчасту цибулю очищаємо, промиваємо і ріжемо ножем на півкільця середньої товщини. В об’ємній товстостінної каструлі або сковороді вок розігріваємо рослинне масло і опускаємо в нього нарізане м’ясо. Температура плити при обсмажуванні – висока. Обсмажуємо шматочки баранини при частому помішуванні до рум’янцю. Відправляємо до м’яса півкільця цибулі, перемішуємо. Знижуємо Температуру до середнього значення.

Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо маленькими кубиками. Висипаємо її до м’яса з цибулею, перемішуємо. Поверх висипаємо спеції: коріандр, зіру, паприку, обидва види перцю і сіль за смаком. Ще раз перемішуємо і готуємо чотири-п’ять хвилин.

Помідори промиваємо, видаляємо слід від плодоніжки і надрізаємо хрест-навхрест. Ошпарюємо томати окропом і знімаємо шкірочку, після чого нарізаємо невеликими кубиками. Болгарський перець промиваємо, звільняємо від насіння і вирізаємо плодоніжку. М’якоть нарізаємо схожими з помідорами і морквою шматочками. Баклажани миємо, обсушуємо і ріжемо на аналогічні кубики. Відправляємо нарізані овочі в каструлю до мясоовощной суміші, перемішуємо і тушкуємо пару хвилин. Потім вливаємо гарячу воду в такій кількості, щоб вона покрила овочі.

З картоплі зрізаємо шкірку. Бульби промиваємо та нарізаємо кубиками невеликого розміру. Відправляємо картоплю в каструлю, також кладемо бадьян. Доводимо суп до кипіння, зменшуємо температуру плити і варимо при повільному кипінні тридцять-сорок хвилин.

В готовий лагман кладемо пропущений через прес часник, після чого знімаємо каструлю з плити і даємо страві настоятися.

Для приготування локшини в мисці розмішуємо яйце з сіллю і водою до однорідності. Всипаємо борошно і замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім руками. Місимо масу, поки вона не вбере в себе всю муку і не перестане липнути. При необхідності додаємо більше борошна. Готове тісто накриваємо рушником або плівкою і залишаємо при кімнатній температурі на годину – півтора. Має сенс зробити таке тісто заздалегідь, щоб до моменту готовності супу воно вже було готове. Потім розминаємо тісто руками або качалкою в товстий пласт і нарізаємо його на смужки.

Змащуємо руки і поверхня нарізаного тіста рослинним маслом і відокремлюємо кожну смугу. Катаємо смужки по столу в довгі тонкі джгути, витягуємо їх. Для зручності скачуємо їх в спіралеподібні кола, як на фото. Додаємо рослинне масло за необхідності, щоб тісто не злипалося, і з ним було зручно працювати. В окремій каструлі доводимо до кипіння підсолену воду. Опускаємо в окріп локшину. Варимо, поки не спливе на поверхню – це займе буквально кілька хвилин.

Відразу після варіння відкидаємо локшину на друшляк, даємо відвару стекти. У порційні миски розкладаємо спочатку відварену локшину, а потім заливаємо її приготованим супом. Поверхня страви щедро посипаємо подрібненою зеленню кропу, петрушки і кінзи – лагман готовий для подачі. Подаємо в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Лагман Лагман з баранини Лагман з картоплею Лагман класичний Лагман по-узбецьки