Лагман з баранини в казані на плиті виходить смачним і ситним. Для його приготування зручно використовувати глибокий товстостінний казан – в ньому можна швидко управлятися з перемішуванням великої кількості інгредієнтів і уникнути пригорання. Високі стінки не дозволяють бризок розлітатися на всі боки. Даний лагман готуємо традиційно на основі баранини. Для економії часу використовуємо вже готову локшину. Не забуваємо про ароматну зелень при подачі – це важливий момент для загального смаку та сприйняття страви.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина – 800 гр.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Локшина рисова – 300 гр.
- Зелень – для прикраси
- Сіль – за смаком
- Зіра – за смаком
- Коріандр – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати лагман з баранини в казані на плиті просто! Баранину обсушуємо паперовим рушниками і нарізаємо невеликими шматочками. Надлишок жиру зрізаємо.
Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо ножем на півкільця середньої товщини.
Моркву очищаємо, промиваємо та нарізаємо тонкими брусочками або соломкою.
Аналогічно нарізаємо очищений болгарський перець.
В казані розігріваємо рослинне масло до гарячого стану і опускаємо в нього нарізане м’ясо. Температура плити при цьому – висока.
Обсмажуємо шматочки баранини при помішуванні до легкого рум’янцю.
Відправляємо до м’яса цибулю, перемішуємо і готуємо пару хвилин.
Потім додаємо в казан морквяні брусочки, перемішуємо і готуємо ще дві-три хвилини.
Наступний інгредієнт – болгарський перець: додаємо, перемішуємо. Тушкуємо двадцять хвилин при середньо-низькій температурі плити.
Очищаємо картоплю, миємо і ріжемо його великими шматками.
Помідори нарізаємо кубиками.
Додаємо овочі в казан, перемішуємо.
Вливаємо в казан воду в такій кількості, щоб повністю покрити овочі з м’ясом. Густоту лагмана можна регулювати за власним смаком.
Додаємо спеції: сіль, чорний мелений перець, зіру і мелений коріандр за смаком. Доводимо лагман до кипіння, зменшуємо температуру плити до мінімальної і варимо його при повільному кипінні приблизно годину. Готовність визначаємо за баранині: м’ясо повинно стати дуже м’яким і розпадатися на волокна.
За п’ять хвилин до готовності додаємо в казан пропущений через прес часник.
В окремій каструлі доводимо до кипіння підсолену воду. Опускаємо в окріп локшину і варимо її до стану аль дэнтэ. Відразу після варіння відкидаємо локшину на друшляк і даємо стекти зайвої рідини.
В порційні глибокі тарілки викладаємо варену локшину і заливаємо її гарячим лагманом. Посипаємо рубаною зеленню. Подаємо в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Лагман в казані Лагман з баранини в казані Лагман з баранини класичний Лагман з картоплею Лагман по-узбецьки