Лагман з яловичини і баклажанами виходить ще більш ароматним і апетитним. Овочі прекрасно доповнюють м’ясо і локшину в наваристому блюді. Спробуйте рецепт оригінального домашнього обіду.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 600 гр.
- Баклажан – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Зелень – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – 60 мл
- Для тіста: –
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати лагман з яловичини з баклажанами. У глибокій мисці з’єднуємо яйце, борошно і воду. Замішуємо тісто руками до отримання щільного кома. Залишаємо його на час «відпочити».
яловичину Нарізаємо на невеликі шматочки. Відправляємо їх обсмажуватися в казан з олією. Сюди ж додаємо і тонко нарізаний лук.
Приблизно однаковими кубиками ріжемо картоплю, моркву і баклажан. Також закидаємо в казан.
Дрібно ріжемо помідори, на тонкі смужки ділимо перці і закидаємо підготовлені овочі в загальну масу разом з томатною пастою. Заливаємо склянкою води, солимо, посипаємо спеціями і тушкуємо не 1-1,5 години.
В цей час повертаємося до тесту. Ділимо його на частини.
Потім розкачуємо продукт, нарізаємо тонкими смужками і руками витягуємо отримане.
Домашню локшину відправляємо в киплячу підсолену воду і варимо до готовності.
В тарілках з’єднуємо готову локшину з основою з яловичини і овочів. Прикрашаємо страву зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Лагман в казані Лагман з картоплею Лагман з яловичини в казані Лагман з яловичини з локшиною і картоплею Лагман з яловичини класичний Лагман по-узбецьки