Лагман з яловичини і баклажанами виходить ще більш ароматним і апетитним. Овочі прекрасно доповнюють м’ясо і локшину в наваристому блюді. Спробуйте рецепт оригінального домашнього обіду.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 600 гр.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Для тіста: –
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати лагман з яловичини з баклажанами. У глибокій мисці з’єднуємо яйце, борошно і воду. Замішуємо тісто руками до отримання щільного кома. Залишаємо його на час «відпочити».

яловичину Нарізаємо на невеликі шматочки. Відправляємо їх обсмажуватися в казан з олією. Сюди ж додаємо і тонко нарізаний лук.

Приблизно однаковими кубиками ріжемо картоплю, моркву і баклажан. Також закидаємо в казан.

Дрібно ріжемо помідори, на тонкі смужки ділимо перці і закидаємо підготовлені овочі в загальну масу разом з томатною пастою. Заливаємо склянкою води, солимо, посипаємо спеціями і тушкуємо не 1-1,5 години.

В цей час повертаємося до тесту. Ділимо його на частини.

Потім розкачуємо продукт, нарізаємо тонкими смужками і руками витягуємо отримане.

Домашню локшину відправляємо в киплячу підсолену воду і варимо до готовності.

В тарілках з’єднуємо готову локшину з основою з яловичини і овочів. Прикрашаємо страву зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Лагман в казані Лагман з картоплею Лагман з яловичини в казані Лагман з яловичини з локшиною і картоплею Лагман з яловичини класичний Лагман по-узбецьки