Рулети з лаваша відмінно підходять в ролі холодної закуски. Зручно і те, що заготовку можна зробити заздалегідь. А коли настане час подачі, лише пару хвилин піде на те, щоб розрізати рулет на порції і викласти їх на сервірувальну тарілку. Цей варіант рулету відрізняється насиченістю: в ньому і два види сиру, і яйця, і червона риба. Щоб внести нотки свіжості, додаємо трохи огірка, свіжої зелені і солодкого перцю. Зріз рулету виглядає дуже яскраво і відразу піднімає апетит.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 1 шт.
  • Сьомга солона або Форель солона – 150 гр.
  • Сир плавлений – 120 гр.
  • Сир Пармезан – 120 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірки – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Майонез – 2 – 3 ст. л.
  • Цибуля зелена – 0.33 пучків
  • Кріп – 2 гілки
  • Петрушка – 2 гілки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Майонез – за смаком

Процес приготування:

Готувати лаваш з червоною рибою, плавленим сиром, яйцем і сиром одне задоволення! Яйця відварюємо круто, заливаємо холодною водою і повністю охолодити. Очищаємо їх від шкаралупи і натираємо на дрібній тертці. Твердий сир натираємо на дрібній тертці. У мисці змішуємо терті яйця, подрібнений твердий сир, плавлений сир, чорний мелений перець і майонез. Ретельно розтираємо все разом.

Пір’я зеленої цибулі, кріп і петрушку ретельно промиваємо й обсушуємо на рушник. Дрібно подрібнюємо підготовлену зелень ножем. Висипаємо її в миску з начинкою і перемішуємо всі разом.

Болгарський перець і огірок промиваємо й обсушуємо. Перець звільняємо від плодоніжки і насіння, в огірка зрізаємо кінчики з обох сторін. Нарізаємо овочі тонкими смужками.

Тонкий лаваш розстилаємо на поверхні столу і вирівнюємо. Наносимо на нього яєчно-сирну масу. Намагаємося розподілити начинку рівним шаром по всьому периметру, не забуваючи про краю. На одну сторону змащеного лаваша викладаємо смужки огірка і шматочки червоної риби, як показано на фото. Починаємо формувати рулет: загортаємо укладені інгредієнти в один оборот.

Поруч зі згорнутим валиком знову викладаємо шматочки червоної риби і на цей раз смужки болгарського перцю. Знову підверніть вже напів-сформований рулет. Повторюємо викладку начинки, поки інгредієнти не закінчаться, і рулет не сформується повністю.

Така поетапна укладка компонентів дозволяє акуратно і щільно формувати рулет. Даємо заготівлі просочитися. Для цього відправляємо її в холодильник і залишаємо на кілька годин.

Розрізаємо настоявшийся рулет на порційні шматочки невеликої ширини. Укладаємо їх на сервірувальну тарілку і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з огірком Рулет з лаваша з різними начинками Рулет з лаваша з червоною рибою