Варіантів начинки для рулетів з лаваша придумано безліч. Ще б, адже політ фантазії обмежується лише смаковими уподобаннями, а вони, як відомо, у всіх абсолютно різні. Для начинки цього рулету пропонуємо використовувати яйця, огірок, сир, часник і болгарський перець. Вже лише за переліком інгредієнтів вгадується ніжна кремова база і хрустка овочева складова. Лаваш доповнює начинку нейтральним хлібним смаком. Щоб рулет був більш ніжним і добре ріжеться, обов’язково дайте йому трохи просочитися в холодильнику.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Лаваш – 2 шт.
  • Яйце (варені) – 2 шт.
  • Сир плавлений – 100 гр.
  • Сир Пармезан – 100 гр.
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків
  • Часник – 1 зуб.
  • Огірки – 1 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати рулет з лаваша з яйцем, огірком, сиром і часником. Готуємо інгредієнти для начинки. Огірок, болгарський перець промиваємо й обсушуємо. У перцю вирізаємо плодоніжку і виймаємо насіння. У огірка зрізаємо кінчики з обох сторін. Перець нарізаємо тонкими смужками, огірок – напівпрозорими поздовжніми пластинами. Зелена цибуля промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо ножем. Часник пропускаємо через прес. Твердий сир натираємо на крупній тертці, варені яйця нарізаємо дрібними кубиками.

Лист лаваша розстилаємо на поверхні столу. Змащуємо його плавленим сиром. Зручно це робити кулінарної лопаткою. Не забуваємо добре промащувати краю лаваша, щоб потім всі шари добре скрепились між собою. Поверх сиру тонко розподіляємо кашку з часнику.

На змащений сиром лаваш викладаємо начинку поздовжніми смугами, як показано на фото. Спочатку йдуть пластинки огірка, потім смужки перцю, потім подрібнені яйця, твердий сир і рубаний зелений лук. Завершуємо залишилися шматочками огірка і соломкою болгарського перцю.

Формуємо рулет, починаючи згортати вздовж покладеної начинки. Таким чином пізніше на зрізі будуть видні шматочки всіх компонентів.

Рулет намагаємося максимально щільно згорнути, щоб він не розкрутився, а начинка прийняла задане положення. Поміщаємо заготовку в холодильник для просочення. Достатньо буде кількох годин. Щоб рулет не поглинав сторонні запахи і сам не поширював аромат часнику, можна загорнути його в харчову плівку.

Просякнуте рулет розрізаємо на поперечні порційні шматочки, кладемо їх на сервірувальну тарілку і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Лаваш з начинкою Рулет з лаваша Рулет з лаваша з огірком