Додавання курки в начинку для рулету дозволяє домогтися більшої ситності готового страви. Нарізаний на порції, такий рулет зручно взяти з собою для щільного перекусу. В рецепті пропонуємо використовувати курячу грудку, проте можна брати і будь-які інші частини птиці. Соковита корейська морква не дозволить лавашу і курці залишитися сухими, а також додасть хрусткою текстури. М’який плавлений сир забезпечить приємну вершкову нотку – рулет стане ніжніше за смаком. Перед вживанням бажано потримати рулет в холодильнику, щоб всі верстви закуски добре просочилися.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Курка – 500 гр.
  • Лаваш (тонкий) – 2 шт.
  • Морква по-корейськи – 150 гр.
  • Сир плавлений – 200 гр.
  • Листовий салат – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт лаваша з куркою, корейською морквою і сиром смачний! Відварену грудинку нарізаємо дрібними шматочками. Допустиме також просто розібрати на волокна – так м’ясо буде мати більш виражений смак. Як варіант, можна використовувати смажену, запечену або копчену птаха – все це впливає на відтінки смаку готового рулету.

Лист лаваша розстилаємо на поверхні столу і вирівнюємо рукою. Якщо краї лаваша підсохли і почали тріскатися, варто злегка змочити їх водою, так еластичність відновиться.

На лист наносимо половину від усієї кількості плавленого сиру і ложкою або лопаткою розподіляємо його по всі площі, роблячи рівний тонкий шар.

Листя зеленого салату ретельно промиваємо і обсушуємо на рушник. Викладаємо листя на сир, намагаючись робити це щільно і не залишати просвітів.

Покриваємо листя салату другим листом лаваша, злегка притискаємо всі разом руками.

На поверхню другого аркуша викладаємо залишився плавлений сир і рівномірно розподіляємо його. Не забуваємо добре промащувати краю, щоб усі верстви добре склеїлися потім при формуванні рулету.

На сир висипаємо шматочки курки, вирівнюємо їх по всьому периметру.

Корейську моркву акуратно розкладаємо поверх курки.

Формуємо рулет, намагаючись максимально щільно згорнути лаваш з начинкою. Важливо не залишити просвітів між шарами, тоді зріз готової закуски буде красивим, і порціонні шматочки не розваляться.

Сформований рулет загорнути харчовою плівкою або фольгою і ставимо в холодильник. Даємо йому просочитися пару годин.

Готовий рулет нарізаємо на порційні шматочки. Викладаємо їх на тарілку і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Закуски з лаваша Рулет з лаваша Рулет з лаваша з корейською морквою Рулет з лаваша з куркою Рулет з лаваша з куркою і сиром