Апетитна і соковита лазанья з м’ясом – королева італійської кухні. Це ситне блюдо досить довго готується, однак такі витрати часу виправдовують себе повністю. Це блюдо буде чудово поєднуватися з червоним вином і підійде навіть для свята.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичий фарш – 600 гр.
- Соус болоньєзе – 600 гр.
- Масло вершкове – 60 гр.
- Борошно пшеничне – 2,5 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Молоко коров’яче – 750 мл
- Листи лазаньї – 10 шт.
- Сир Пармезан – 0,5 кг
Процес приготування:
Як приготувати лазанью по-італійськи? У першу чергу потрібно приготувати соус бешамель для лазаньї. Для цього розтопити в сотейнику вершкове масло і поступово додайте в нього борошно, не перестаючи розмішувати його.
В загуслу однорідну суміш поступово влийте молоко, добре перемішайте і на помірному вогні тушкуйте соус до загусання. Не забудьте додати в бешамель трохи солі і мускатного горіха.
Розігрійте в сковороді оливкове масло і обсмажуйте яловичий фарш.
Коли фарш буде майже готовий, влийте в сковороду соус болоньєзе і добре перемішайте. Продовжуйте тушкувати м’ясо і додайте спеції із сіллю.
Увімкніть духовку на 180 градусів і почніть зібрати лазанью. Форму змастіть соусом бешамель.
Викладіть пасту на соус, додайте м’ясо і посипте сиром. Потім повторіть процес.
Верх лазанью рясно змастіть соусом бешамель. Соусу не шкодуйте, так як вся лазанья повинна добре просочитися і бути соковитою.
Верх лазаньї щільно покрийте сиром і відправте блюдо в духовку на сорок хвилин до готовності.
Лазанья Лазанья болоньєзе Лазанья з фаршем Лазанья з фаршем в духовці класична Лазанья італійська м'ясна Лазанья