Лазанья – блюдо, яке готується в духовці. Однак якщо такий будинку немає або якщо хочеться заощадити час, можна спробувати приготувати це смачне блюдо в мікрохвильовці. Смак, аромат і текстуру лазіння від цього ніяк не постраждає, і ви отримаєте улюблений обід без особливих витрат часу.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Листи лазаньї – 1 пакет
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Помідори свіжі – 300 гр.
- Йогурт – 150 гр.
- Сир – 150 гр.
- Молоко коров’яче – 100 гр.
- Вершки – 100 гр.
- Томатна паста – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Мускатний горіх – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати лазанью в мікрохвильовці? Цибулю почистити, дрібно нарізати. Часник почистити, пропустити через прес. Фарш відправити в глибоку миску, перемішати його з цибулею і часником. Поставити фарш в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 5 хвилин.
Помідори обдати окропом і очистити від шкірки.
помідори Перетерти до рідкого стану.
помідорну масу Змішати з томатною пастою.
Сир натерти на крупній тертці.
Додати тертий сир до томатного соусу, перемішати.
Фарш дістати з мікрохвильовки і відправити в нього томатно-сирну масу. Все ретельно перемішати, знову відправити в мікрохвильову піч на 5 хвилин.
Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти на дно листи для лазаньї.
Фарш з томатним соусом дістати з мікрохвильовки, ще раз перемішати. Викласти половину фаршу на макарони рівним шаром.
Потім знову викладаємо макарони, половину фаршу. Змішати в окремому посуді молоко, вершки, натуральний йогурт і мускатний горіх за смаком. Залити отриманою сумішшю нашу лазанью.
Готувати лазанью в мікрохвильовці 25 хвилин. Потім дістати її, залишити на кілька хвилин для настоювання. Подавати лазанью порційно гарячої. Смакота!
Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья болоньєзе Лазанья з фаршем Лазанья італійська м'ясна Лазанья