Лазанья – смачний і ситний варіант для вашого обіду або вечері. Приготувати страву можна в мультиварці, що дозволить вам значно заощадити час.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Листи лазаньї – 130 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Сир Пармезан – 120 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Приправа для фаршу – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування лазаньї в мультиварці. Для зручності весь процес приготування можна здійснити в мультиварці. Тому включаємо прилад, додаємо рослинне масло й обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю.
Додаємо до цибулі фарш, продовжуємо обсмажувати до зміни кольору. Потім заливаємо томатну пасту, солимо і перчимо. Перемішуємо і тушкуємо близько 10-15 хвилин.
М’ясну піджарку дістаємо з чаші. Тепер в ній будемо готувати соус. Для початку розтоплюємо вершкове масло, додаємо подрібнені зубчики часнику.
В масло вливаємо молоко, підігріваємо його. Потім додаємо борошно і продовжуємо перемішувати до густого стану соусу. Можна додати спеції.
Виливаємо соус з чаші, моєму і витираємо. На дно викладаємо фольгу і лист для лазаньї.
На лист рівномірно розподіляємо піджарку з фаршу.
м’ясний шар Посипаємо натертим сиром. Повторюємо шари, які між собою рясно просочуємо соусом.
Загортаємо лазанью фольгою і готуємо на режимі «Випічка».
Після приготування, відкриваємо кришку мультиварки і даємо страві трохи охолонути. Потім дістаємо, ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья Лазанья в мультиварці Лазанья з фаршем і соусом бешамель Лазанья італійська м'ясна Лазанья