Лазанья – смачний і ситний варіант для вашого обіду або вечері. Приготувати страву можна в мультиварці, що дозволить вам значно заощадити час.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Фарш м’ясний – 400 гр.
  • Листи лазаньї – 130 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Сир Пармезан – 120 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для фаршу – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до готування лазаньї в мультиварці. Для зручності весь процес приготування можна здійснити в мультиварці. Тому включаємо прилад, додаємо рослинне масло й обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю.

Додаємо до цибулі фарш, продовжуємо обсмажувати до зміни кольору. Потім заливаємо томатну пасту, солимо і перчимо. Перемішуємо і тушкуємо близько 10-15 хвилин.

М’ясну піджарку дістаємо з чаші. Тепер в ній будемо готувати соус. Для початку розтоплюємо вершкове масло, додаємо подрібнені зубчики часнику.

В масло вливаємо молоко, підігріваємо його. Потім додаємо борошно і продовжуємо перемішувати до густого стану соусу. Можна додати спеції.

Виливаємо соус з чаші, моєму і витираємо. На дно викладаємо фольгу і лист для лазаньї.

На лист рівномірно розподіляємо піджарку з фаршу.

м’ясний шар Посипаємо натертим сиром. Повторюємо шари, які між собою рясно просочуємо соусом.

Загортаємо лазанью фольгою і готуємо на режимі «Випічка».

Після приготування, відкриваємо кришку мультиварки і даємо страві трохи охолонути. Потім дістаємо, ділимо на порції і подаємо до столу. Приємного апетиту!

класична Лазанья Лазанья Лазанья в мультиварці Лазанья з фаршем і соусом бешамель Лазанья італійська м'ясна Лазанья