Як правило, лазанью готують із спеціальних аркушів пасти. Але, цей продукт дорогий і не завжди є в невеликих магазинах. Якщо замінити їх на доступний лаваш, приготувати смачну начинку з свинячого мови і залити соусом бешамель, а зверху посипати чеддером вийде гідна альтернатива.
Інгредієнти для форми 26*12*5 см:
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Свинячий язик – 400 гр.
- Морква – 1 – 2 шт.
- Перець чорний мелений – на кінчику ножа
- Часник – 4 зуб.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 400 мл
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Сир Чеддер – 250 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Мускатний горіх – на кінчику ножа
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Лаваш – 3 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Томатний соус – 250 мл
Процес приготування:
Для того щоб приготувати лазанью з лаваша, мову добре промийте і зріжте все зайве. Влийте в каструлю воду, покладіть в неї мову, очищені і промиті 2 цибулини, 2 часточки очищеного часнику, лаврушку і горошини перцю. Доведіть вміст до кипіння і поваріть 1,5 години, прибираючи піну з поверхні. Опустіть мову в крижану воду на 5 хвилин і очистіть. Перекрутіть його на м’ясорубці 2 рази.
Очищені подрібнені 2 цибулини з’єднайте з пропущеними через прес рештою часником. Морква почистіть і натріть на тертці. На розігріту сковороду, змащену маслом, викладіть часник, обсмажте 1 хвилину, додайте цибулю і смажте до м’якості. Перекладіть на сковороду моркву і зменшіть вогонь. Наріжте дрібним кубиком солоні огірки, відіжміть від соку і додайте до овочів. Тушкуйте 5 хвилин.
Покладіть в сковороду томатний соус і готуйте 15 хвилин на малому вогні, помішуючи.
Покладіть овочі фарш, добре перемішайте, спробуйте на сіль. Поперчіть і якщо потрібно досоліть і тушкуйте 5 хвилин.
Вершкове масло покладіть в сотейник і розтопити на невеликому вогні. Всипте просіяне борошно і швидко розмішайте, щоб уникнути грудок. Обсмажте борошно пару хвилин.
Потроху додавайте молоко, постійно помішуючи соус.
Закип’ятіть масу, зробіть малий вогонь, всипте мускатний горіх і варіть до загустіння.
Лаваш наріжте листами подвійного розміру вашої форми для запікання, так як кожен аркуш будемо складати в 2 шари. Якщо лаваш товстий – можна укласти в 1 шар.
Покладіть на дно форми 2 ст. л .соусу, зверху додайте лаваш.
Знову покрийте половиною начинки, змастіть білим соусом і посипте тертим сиром.
Покладіть наступний лаваш, начинку, соус бешамель і сир. Останній лист лавашу змащуємо соусом і посипте сиром.
Закрийте форму фольгою зверху і відправляйте лазанью в духовку при 180 градусах на 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності зніміть фольгу.
Розріжте лазанью на порції і подавайте гарячою.
Приємного апетиту!
класична Лазанья Лазанья Лазанья болоньєзе Лінива лазанья Лінива лазанья з лаваша м'ясна Лазанья