Лазанья з лаваша з фаршем і грибами має приголомшливий смак і виходить дуже ситною. Технологія приготування нескладна. Якихось особливих інгредієнтів для цієї страви не потрібно. Лаваш дуже добре просочується соком використовуваних продуктів, тому його смак стає ніжним. Лазанья з лаваша подарує лише позитивні емоції.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Лаваш – 3 шт.
- Фарш м’ясний – 350 гр.
- Гриби – 350 гр.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Сир Пармезан – 100 гр.
- Сметана – 400 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати лазанью з лаваша з фаршем і грибами? Фарш при необхідності попередньо розморожуємо і викладаємо в глибоку ємність. Сюди ж додаємо подрібнений в блендері (можна просто дрібно нарізати ножем) ріпчасту цибулю. Змішуємо інгредієнти.
На вогонь ставимо сковороду вливаємо невелику кількість рослинного масла. Викладаємо сюди ж фарш з цибулею. Коли фарш обсмажиться до легкої золотистої скоринки, додаємо до нього томатну пасту. Також приправляємо фарш сіллю, чорним меленим перцем та іншими спеціями за бажанням. Все перемішайте, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте її вміст на повільному вогні близько 10 хвилин.
Гриби слід промити і нарізати кубиками. Для цієї страви краще всього використовувати печериці або гливи, вони менш трудомісткі в готуванні. Підійдуть і заморожені і консервовані та свіжі гриби. Разом з грибами підготуйте і ріпчасту цибулю. Очистіть і дрібно наріжте.
Далі гриби разом з ріпчастою цибулею відправляємо обсмажуватися на сковороду. Не забуваємо по рослинне масло. В процесі обсмажування додаємо сіль і чорний перець. Всі готуємо до прозорості цибулі. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів.
В зручну ємність вливаємо сметану, вбиваємо яйце, додаємо сіль і перець.
Перемішуємо сметанний соус до однорідної суміші.
Беремо твердий сир натираємо його на тертці.
Всі підготовлені інгредієнти. Починаємо збирати блюдо. Лаваші зробіть такого ж розміру, як обрана форма для запікання. На дно форми викладаємо два листи лаваша, так як один шар може сильно розм’якнути.
Викладаємо на лаваш половину від отриманої кількості обсмаженого фаршу з цибулею. Розрівнюємо.
Промазуємо м’ясний шар сметанний соусом і посипаємо невеликою кількістю тертого сиру.
Далі також викладаємо два листи лаваша, поверх яких розподіляємо грибну начинку.
Грибний шар змащуємо сметанним соусом і присипаємо сирної стружкою.
Знову кладемо два листи лаваша викладаємо залишився фарш і промазуємо його соусом. Посипаємо зверху тертим сиром. Форму накриваємо кришкою (можна фольгою) і ставимо в гарячу духовку на 30 хвилин.
До столу подавайте готову лазанью в теплому вигляді, попередньо розрізавши на порційні шматочки.
Приємного вам апетиту!
Лазанья Лазанья без соусу Бешамель Лазанья з грибами і сиром Лінива лазанья з лаваша м'ясна Лазанья